Fostul primar Gheorghe Ștefan va fi ELIBERAT CONDIȚIONAT

| 20 sep, 16:34

Fostul primar al orașului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan va fi eliberat condiționat după ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de detenție la care a fost condamnat pentru fapte de corupție, a decis, miercuri, definitiv, Tribunalul Prahova.

Instanța a respins ca neîntemeiată contestația formulată de DNA Ploiești împotriva sentinței pronunțate în data de 18 august de Judecătoria Ploiești, decizia fiind definitivă.

Gheorghe Ștefan, adus din detenție la Tribunal, a susținut în sala de judecată că regretă faptele pentru care a fost condamnat și că nu va mai comite altele.

"Regret faptele și mi le asum. Categoric nu voi mai face ce am făcut", a spus Gheorghe Ștefan când instanța i-a acordat cuvântul în ședința în care s-a judecat recursul DNA formulat față de decizia de eliberare condiționată a fostului edil pronunțată pe fond de Judecătoria Ploiești.

În instanță, Gheorghe Ștefan a început să plângă și nu și-a mai continuat intervenția.

În data de 18 august, Judecătoria Ploiești a admis propunerea de eliberare condiționată formulată de comisia din cadrul Penitenciarului Ploiești cu privire la Gheorghe Ștefan, care a fost încarcerat la data de 3 octombrie 2016.

Până la data formulării propunerii de eliberare condiționată de către comisia din cadrul Penitenciarului Ploiești, acesta a executat 297 de zile în detenție, la care s-au adăugat 235 de zile de arest preventiv și 13 zile considerate ca executate în urma muncii prestate, având în total 545 de zile executate din pedeapsa totală, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei.

Instanța de fond a arătat că fostul primar a avut, pe parcursul detenției, un comportament "pozitiv", iar eliberarea sa anticipată nu reprezintă un pericol pentru societate.

Gheorghe Ștefan a fost condamnat la șase ani de detenție în dosarul Microsoft, însă Curtea de Apel Ploiești a redus, în data de 26 iunie, printr-o decizie definitivă, la trei ani și jumătate de închisoare această pedeapsă, după ce a admis o contestație la executare formulată de fostul primar, constatând că sunt incidente dispozițiile articolului 19 din Legea 692/2002 (care prevăd posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperării în calitate de martor pentru alte cauze asemănătoare — n.r.).

De asemenea, Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București în luna aprilie la trei ani de detenție în dosarul privind finanțarea PDL.

Ulterior, în luna iulie, Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Ștefan în cele două dosare sunt concurente și a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, fostul primar are de executat pedeapsa cea mai grea — trei ani și șase luni de detenție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ