FOSTUL SOŢ al Adrianei Săftoiu, personajul MISTERIOS care îi face zile fripte lui BĂSESCU

| 27 mai, 12:32

Volumul "Cronică de Cotroceni" a stârnit mare vâlvă reuşind să înăbuşe din faşă o altă carte lansată cu mare fast sâmbătă la Bookfest, "Primul Pas" de Klaus Iohannis. Adriana Săftoiu se află astfel în centrul atenţiei pentru dezvăluirile pe care le face despre culisele Palatului Cotroceni şi Traian Băsescu. Nu toată lumea a fost fericită însă de apariția acestui volum.

Cei mai vehemenți critici au fost Traian Băsescu și Elena Udrea, cei doi fiind de altfel personaje principale ale volumului. Un alt personaj al cărții, fostul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor, a publicat pe Facebook un text despre Săftoiu și opera sa, scris în stilul care l-a consacrat.

Vadim subliniază că Traian Băsescu l-a numit director al Serviciului de Informaţii Externe pe fostul soţ al Adrianei Săftoiu, Claudiu Elwis Săftoiu. Adriana Săftoiu susţine în cronica sa că l-a împiedicat pe fostul şef al statului să numească nişte militari în funcţiile de directori la SRI şi SIE.

Citeşte şi: "Stilul otrăvitor" al Adrianei Săftoiu face victime: "Nu o credeam ATÂT de JEGOASĂ"

Traian Băsescu a negat cu vehemenţă că ar fi numit şefi ai serviciilor secrete pe pile, pe relaţii şi pe criterii de gaşcă.

"Directorii SRI şi SIE nu se numesc de către Preşedintele României prin decret, deci nu aveam cum să semnez decrete şi să dispun trimiterea lor la Monitorul Oficial pentru numirea domnilor Coldea la SRI şi Predoiu la SIE. Numirea celor doi directori se face prin hotărîre a Parlamentului, în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contituţia României)", a afirmat Traian Băsescu printr-un mesaj pe Facebook, luni, ca răspuns la acuzaţiile făcute de Adriana Săftoiu.

Însă, se pare că fostul preşedinte a uitat că l-a făcut şef de serviciu secret pe Claudiu Elwis Săftoiu. Iată ce declara Traian Băsescu la sfârşitul anului 2009:

"Cel mai urât lucru este, după ce te-a luat cineva dintr-un purtător de cuvânt, te-a făcut ministru - consilier prezidențial este rang de ministru -, și-a poftit suflețelul să-ți fie soțul șef de serviciu secret, ți l-a făcut președintele șef de serviciu secret."

Iată şi textul lui Corneliu Vadim Tudor, intitulat "Femeile în politică", în care afirmă că fostul soţ al Adrianei Săftoiu "nu avea nicio pregătire pentru funcţia de şef suprem al spionilor".

"A trebuit să apară cartea Adrianei Săftoiu pentru a afla nişte dedesubturi (desuuri) ale Regimului Băsescu. Titlul „Cronică de Cotroceni” e o parafrază la capodopera lui Petru Dumitriu, „Cronică de familie”. Mărturisesc că n-am citit amintirile acestei fete. Mai am puţin la Balzac şi, după ce termin, am să mă ocup şi de Pufuleţ. Dar, din ceea ce am văzut prin presă reiese că fosta amantă a lui Traian Băsescu şi-a muiat stiloul în cucută. Să te ferească Dumnezeu de dragostea metamorfozată în ură! De răzbunarea ibovnicelor părăsite. Uite, de pildă, eu: după ce am violat-o (psihic) pe Ancuţa Cîrcu, asta s-a răzbunat şi s-a dus, din nou, pe cărarea bătătorită a prostituţiei din Spania! Şi dacă îşi va vedea visul cu ochii, să ajungă consilier local în Tenerife, m-a luat gaia, nu mă mai spală toate Apele Române, ajunse pe mîna străinilor. Acordîndu-şi o importanţă mai mare decît a avut vreodată, Coana Safta bravează că ea l-a împiedicat pe Quasimodo să numească nişte militari în funcţiile de directori la SRI şi SIE. Vezi, Doamne, ea ştia mai bine ca el că ne-am angajat să demilitarizăm Serviciile Secrete. Parcă vedem, cu ochii minţii, scena: Poppeye Marinarul a pufăit din lulea, s-a izbit cu palma peste frunte şi a strigat „Ahoe! Mii de tunete şi fulgere!”. Şi l-a uns director la SIE pe Elwis. Americanii – în fond, nişte copii mari – au crezut că e vorba de Elwis Presley, care s-o fi retras pe meleaguri carpato-dunărene şi cîntă, sub acoperire, la „Cireşica” şi la „Golden Blitz”. Aşa că au fost de acord. Numai că acesta era alt Elwis – bărbatul Adrianei Săftoiu. Eu, unul, îi ştiu pe amîndoi Săftoii, încă de acum vreo 15-20 de ani, cînd umblau cu reportofoanele să-mi ia interviuri, la vechiul sediu al PRM, de pe Str. Georges Clemenceau. Puradelul fălcos Elwis n-avea nici o pregătire pentru funcţia de şef suprem al spionilor. Orice militar – în primul rînd Silviu Predoiu – ar fi fost mai bun ca el în funcţia de director SIE. Şi mai puţin guraliv, în orice caz. Generalul Predoiu n-ar fi debitat, niciodată, că SIE lucrează şi pe teritoriul ţării, încălcîndu-şi propria lege de funcţionare. Dar soţul soţiei sale a vorbit ce nu trebuia. Şi a fost obligat să-şi ia tălpăşiţa. Prostia se plăteşte. În aceeaşi carte a Adrianei Săftoiu e reprodus un dialog care mă priveşte direct. Traian Băsescu a întrebat: „L-aţi găsit pe Vadim?”. (Cred că avea aceeaşi voce, ca atunci cînd a zis: „Antena 3 e aici?”). Nu ştiu cine şi de ce ar fi trebuit să mă găsească. Eu n-am făcut combinaţii niciodată – cu atît mai puţin cu un individ ca Băsescu. Bănuiesc că scena a avut loc în 2005 – fiindcă în 2006 am măturat Parlamentul cu Pazvante Chiorul".

Citeşte şi: Săftoiu, dezvăluire care nu se regăseşte în carte. Ce îl deranja cu ADEVĂRAT pe Traian Băsescu la Palatul Cotroceni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iun, 23:20
PETRE
Safteaua...
Nimic nu doare mai mult decat dorul si amorul !
A fortiori daca-i vorba de doamna,"ASA,si ".
30 mai, 15:22
gicu
laurentiule tata!
Se vede de departe ca ai trcut cu limba pe unde a trecut basescu cu pu%la, altfel nu scriai asa aberatii.Se vede de asemenea ca ai fostn facut din laba swi aruncat in piz@da ma,tii
29 mai, 15:54
Claudia Cioc
E randul tau ACUM sa incepi AFACEREA OAMENILOR CULTI SI INTELIGENTI. Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
28 mai, 22:16
VASILE
Cu cât credeţi mai mult că ceva este real, cu atât e mai posibil să devină realitate. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]
28 mai, 12:31
Luiza Popa
Safteaua...Salteaua
Saftoiu Elvis,fostul sot,nu a satisfacut-o;
Basescu,a ignorat-o sau a avut alta optiune..
Imre,a folosit-o si i-a dat papucii
A refulat, in scris ,precum Becali,Copos,Iohannis …
Restul,este activitate de comert,compatibila cu functia…

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ