Gabriel Oprea, întâlnire surpriză la Curtea Supremă

| 28 iun, 09:35

Gabriel Oprea a fost prezent marți la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru primul termen din dosarul privind achizițiile pentru DIPI. Înainte de începerea judecării dosarului, Gabriel Oprea a avut parte de întâlnire neașteptată cu fostul său coleg din UNPR, Neculai Onțanu. Acesta a fost adus încătușat în sala de judecată, unde a luat loc în boxa acuzațiilor.

UPDATE 14.23 Întrebat despre fostul primar al Sectorului 2, Gabriel Oprea a spus că va face declarații doar după ieșirea de la Curtea Supremă, în timp ce Neculai Onțanu a refuzat orice dialog cu presa.

----

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în dosarul legat de cheltuielile de la DIPI. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, după ce instituția a cumpărat un autoturism de lux pe care l-ar fi folosit în scop personal.

Oprea a venit la Înalta Curte înainte cu o oră de ora stabilită, probabil pentru a nu da ochii cu presa.

Numele său a fost legat recent și de un alt scandal. Este un dosar în care se cercetează un eventual plagit, după ce un fost general MApN a depus o plângere împotriva sa. Acum procurorii vor să vadă în ce condiții Gabriel Oprea i-ar fi instigat la plagit pe cei pe care i-a coordonat, dar și în ce fel a ajuns Oprea să fie coordonator de doctorate.

Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, în prezent senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de Gheorghe Nicolae, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de deturnare de fonduri.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi Gabriel-Nicolae Pavel, la data comiterii faptelor având funcţia de şef al Serviciului Juridic din cadrul DIPI, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, Nelu Zărnică, subsecretar de stat la data faptelor, sub acuzaţia de deturnare de fonduri şi Marian-Dănuţ Iacob, şeful unei structuri administrative la data faptei, fiind cercetat pentru deturnare de fonduri.

„În ziua de 13 iulie 2015, inculpatul Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul chestorului principal Nicolae Gheorghe şi a comisarului şef Pavel Gabriel-Nicolae, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor”, susţin procurorii.

Achiziţionarea autoturismului s-ar fi realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziţionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie, arată DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ