Fotografie impresionantă cu Pluto, realizată din mii de imagini trimise din întreaga lume

| 21 oct, 17:16

NASA a dezvăluit miercuri o surprinzătoare fotografie a planetei Pluto, realizată din mii de imagini trimise de oamenii din întreaga lume.

Moziacul reprezintă răspunsul global la campania  #PlutoTime, dezvoltată de NASA prin care a îndemnat oamenii să trimită fotografii cu ei din locurile în care trăiesc atunci când este "Pluto Time", relatează Daily Mail.

"Pluto Time" este un scurt moment din zorii zilei şi de la apus, atunci când lumina de pe Pământ este asemănătoare cu cea existentă pe Pluto. În acest mod, NASA a încurajat oamenii să experimenteze nivelul de lumină al Soarelui de pe Pluto în timpul amiezii.

Oamenii au fost receptivi la proiectul inițiat de NASA și au trimis mii de fotografii din toate colțurile lumii. Agenţia spaţială a primit peste 7.000 de imagini cu repere celebre, selfie-uri şi chiar animale de companie.

Ideea "Pluto Time" a derivat dintr-o întrebare pusă de oamenii de știință: Cum poți fotografia Pluto, având în vedere că este atât de departe de soare? Chiar dacă planeta este departe de lumina soarelui, ea nu este complet cuprinsă de întuneric. De fapt, pentru o scurtă clipă, lumina de pe Pământ se potrivește cu cea de pe Pluto din timpul amiezii.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ