În articolul intitulat "Lumea prin ochii Photoshopului: Un artist creează versiuni bizare ale realităţii în care copiii se dau în leagăn în nori, iar animalele fac lucruri imposibile", autorul său consideră că fotograful şi artistul Ionuţ Caraş a creat o serie de imagini uluitoare prin modificarea propriilor fotografii obişnuite şi transformarea lor în creaţii bizare ce par desprinse dintr-o altă lume .

Ionuţ Caraş spune că se consideră un "foto-mecanic" şi că a creat acea serie de fotografii uluitoare folosind un program computerizat, potrivit dailymail.co.uk.

VEZI AICI IMAGINILE REALIZATE DE ROMÂN

Folosind adeseori o fotografie obişnuită ca punct de plecare, fotograful român combină obişnuitul cu extraordinarul, transformând o scenă simplă a unei fetiţe care pescuieşte pe un lac într-o imagine spectaculoasă care stă pe un peşte uriaş.

Coarnele unui cerb au fost transformate într-o pereche de copaci - cu păsări care zboară de pe ramuri -, iar o căprioară pare să stea aşezată confortabil pe o canapea, de care este sprijinită o umbrelă, în mijlocul unui pesaj sălbatic.

Animalele şi oamenii interacţionează în multe dintre aceste imagini. Într-una dintre ele, o fetiţă se plimbă cu un elefant pe care îl ţine de trompă, iar o alta se plimbă pe spatele unui struţ pe care a plasat o şa şi o pereche de frâie.

Ionuţ Caraş spune că opera sa reprezintă o manifestare a viselor sale şi a dezvăluit că se inspiră adeseori din culorile caracteristice pentru două anotimpuri: toamnă şi iarnă. Fotograful lucrează ca fotograf profesionist şi oferă în paralel cursuri de fotografie persoanelor care vor să înveţe să manipuleze pe cale digitală operele fotografice.