Franța avertizează SUA și Turcia că ar putea stârni monstrul

| 09 oct, 09:32

Decizia Statelor Unite de a se retrage din nord-estul Siriei pentru a lăsa Turcia să lanseze o ofensivă împotriva militanţilor kurzi poate deschide calea unui reviriment al grupării Stat Islamic, a avertizat luni ministrul francez al Apărării, Florence Parly, informează News.ro, care citează Reuters.

Statele Unite au început luni să îşi retragă trupele de la graniţa din nord-estul Siriei, o mişcare salutată de preşedintele Donald Trump ca o încercare de a ieşi ”dintr-un război fără sfârşit”.

”Vom fi extrem de precauţi ca acest anunţ referitor la dezangajarea Statelor Unite şi o posibilă ofensivă a Turciei să nu creeze o manevră periculoasă care să ne îndepărteze de la obiectivul urmărit, acela de a lupta cu Statul Islamic, şi să pună în pericol populaţia locală”, a declarat Parly reporterilor, în nordul Franţei.

”Trebuie să fim extrem de vigilenţi că o manevră de acest timp nu va întări Daesch  în loc să o slăbească şi eraficheze”, a spus aceasta.

Detalii Aici

Tag-uri: trump
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ