Franţa bifează un record istoric: peste 3,2 milioane de şomeri

| 25 apr, 2013

Franţa înregistrează un record istoric în privinţa numărului de şomeri, după cea de-a 23-a lună consecutivă de creştere a şomajului. Precedentul record negativ datează din 1997, când numărul şomerilor francezi a fost de 3,195 milioane de şomeri.

 

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Franţa a crescut în luna martie atingând un vârf istoric de 3,224 milioane de persoane înregistrate. Creşterea din ultima lună a numărului de şomeri a fost de 36.900, a anunţat  Ministerul francez al Muncii, potrivit agenţiei de presă France-Presse. Precedentul record negativ datează din 1997, când numărul şomerilor francezi a fost de 3,195 milioane de şomeri.

Cifrele se referă doar la teritoriul european al Franţei. Dacă sunt incluse şi persoanele aflate în somaj parţial, precum şi şomerii din teritoriile franceze de peste mări, atunci numărul celor în căutarea unui loc de muncă atinge 5,033 milioane, un alt record.


Datele statistice din Franţa arată că este vorba de cea de-a 23-a lună consecutivă de creştere a şomajului.

Ministrul francez al Muncii precizat că rata şomajului de 10,2 % din populaţia activă în 2012 rămâne totuşi inferioară recordului din 1997, de 10,8 %.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ