Franţa impune Google să îşi plătească taxele şi impozitele restante

| 25 feb, 21:08

După problemele pe care le-a avut cu Marea Britanie, Google întâmpină acum dificultăţi în ceea ce priveşte comunicarea cu Franţa. De 2 ani de zile, gigantul este urmărit de autorităţile franceze pentru evaziune fiscală.

Potrivit Noobz.ro, nu este pentru prima dată când Google are probleme cu privire la „tehnicile agresive de optimizare fiscală” pentru a reduce impozitele plătite. În Franţa, Google a plătit în 2014 impozite de circa 5 milioane de euro, în condiţiile în care, la nivel mondial, Google a declarat un profit net de 14,4 miliarde de dolari.

Sundar Pichai, CEO-ul Google, se află la Paris unde se va întâlni miercuri seara cu ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron.

Michel Sapin, ministrul francez de Finanţe, a exclus posibilitatea ca Franţa să ajungă la un acord cu Google cu privire la valoarea arieratelor fiscale, la începutul acestei luni, aşa cum a făcut guvernul britanic, precizând că în cazul Franţei sumele sunt mult mai mari decât suma prevăzută în acordul cu autorităţile britanice. În Marea Britanie, Google a acceptat deja să plătească 171 de milioane de euro pentru a-şi acoperi taxele neplătite în ultimii 10 ani.

Ce spune CEO-ul Orange despre modul în care acţionează Google.

Tag-uri: Franţa, Google
loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ