Franţa: Preşedintele Hollande anunţă crearea unei Gărzi naţionale

| 28 iul, 12:25

Franţa va crea o Gardă naţională care să contribuie la sporirea securităţii, în contextul unei serii de atacuri teroriste care au avut loc în această ţară, a anunţat joi preşedintele Francois Hollande, potrivit unei declaraţii de presă difuzată de Palatul Elysee, transmite DPA.

Preşedintele francez a declarat că a decis să formeze o Gardă naţională pe baza forţelor operaţionale de rezervă existente, cu scopul creării unui organism 'în slujba protecţiei francezilor'. 

Şeful statului francez a adăugat că la începutul lunii august urmează să fie reunit Consiliul de Apărare ţării, iar ulterior, în septembrie, vor avea loc consultări cu comisiile parlamentare, pentru ca această Gardă naţională să devină operaţională 'cât mai repede cu putinţă'. 

Franţa a mai avut o gardă naţională timp de aproape un secol, din 1789 şi până în 1872, ai căror membri au jucat un rol important în revoluţiile din ţară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ