Fratele lui George Bush vrea să devină preşedintele SUA

| 03 oct, 2014

Fostul preşedinte american George W. Bush a afirmat că fratele său Jeb vrea să fie ales în funcţia de la Casa Albă şi să devină astfel cel de-al treilea membru al familiei Bush care să conducă ţara, relatează vineri AFP.

''Cred că el vrea să fie preşedinte'', a afirmat joi la Fox News George W. Bush (68 de ani), care a părăsit puterea în ianuarie 2009. ''Cred că el o să fie un preşedinte foarte bun. El înţelege ce înseamnă să fii preşedinte..., l-a văzut pe tatăl său şi l-a văzut şi pe fratele său'', a adăugat Bush.

Fostul preşedinte a povestit că-l îndeamnă pe fratele său să se lanseze, dar că Jeb afirmă că încă nu s-a decis.

AFP notează că este de notorietate publică faptul că Jeb Bush (61 de ani) intenţionează în mod serios să se prezinte la alegerile primare republicane din 2016. El s-a declarat îndeosebi în favoarea unei reforme ambiţioase a sistemului imigraţiei ce include regularizări masive pentru imigranţii care nu au acte în regulă. A anunţat în aprilie că va lua o decizie la sfârşitul acestui an.

Jeb Bush a fost guvernator al statului Florida din 1999 până în 2007. Soţia sa Columba este mexicană şi a fost naturalizată în 1988.

Sondajele care au fost realizate despre un ipotetic duel prezidenţial în 2016 îl dau perdant cu 6,6 % în medie faţă de democrata Hillary Clinton, potrivit site-ului RealClearPolitics. Dar ultimul sondaj realizat de Public Policy Polling la sfârşitul lui septembrie arăta că cei doi pretendenţi la fotoliul de la Casa Albă sunt la egalitate.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ