Fructul verii care te ţine departe de CANCER

| 18 iul, 2014

Pe lângă faptul că toată lumea adora să îl consume în zilele călduroase de vara, pepenele roșu ne oferă multe beneficii pentru sănătate. Totul se datorează conținutului bogat în carbohidrați, proteine, fibre, vitaminele C, A și B, potasiu, fier, calciu, magneziu și fosfor. Pe lângă toate acestea, pepenele roșu mai conține enzime, acizi organici și zahăr natural. Conținutul crescut de apă al acestuia ajută la menținerea hidratării pe timpul verii.

Iată cum ne mai ajută pepenele verde:

1. Controlează hipertensiunea

Potasiul, magneziul și aminoacizii din pepenele roșu lucrează împreună pentru menținerea cât mai sănătoasă a vaselor de sânge. Pepenele ajută la scăderea hipertensiunii arteriale cauzate de obezitate sau pe fond de stres. Așadar, dacă suferi de tensiune arterială crescută, bea zilnic câte un pahar de suc de pepene roșu.

2. Reduce grăsimea corporală

Totul se datorează conținutului scăzut de calorii și a lipsei de colesterol și grăsimi (principalele cauze ale apariției obezității). Cu un procent de apă de peste 90%, pepenele roșu oferă repede o senzație de sațietate și astfel previne mâncatul excesiv. Trebuie să mai știi că acesta este inimicul numărul 1 contra celulitei.

Dacă vrei să slăbești sau să te menții, înlocuiește desertul plin de calorii cu o porție sănătoasă de pepene roșu și garantat vei fi foarte mulțumită de rezultate.

3. Îți menține corpul hidratat

Așa cum spunem și mai sus, pepenele roșu are un conținut de apă de peste 90% și astfel previne apariția deshidratării (proces foarte întâlnit în zilele caniculare). Acesta mai conține și calciu, magneziu și potasiu, care de asemenea ajută în procesul de hidratare. Bea în fiecare zi călduroasă de vara, câte 1-2 pahare cu suc de pepene roșu.

4. Îți menține ochii sănătoși

Fiind o sursă excelentă de beta-caroten, pepenele roșu ne menține ochii cât mai sănătoși. Pe lângă beta-caroten acesta mai conține vitamina C și luteină, alte două componente esențiale pentru o vedere cât mai bună, care țin la distanța diferitele tipuri de infecții.

Mănâncă zilnic câte o felie de pepene roșu dacă vrei să ai o vedere cât mai bună!

5. Îți menține rinichii cât mai sănătoși

Fiind un diuretic natural, pepenele roșu este extrem de benefic pentru rinichi. Acesta ajută corpul să elimine toxinele, purifică ficatul, stimulează funcția rinichilor (reducându-le inflamația și umflarea) și reduce acidul uric din sânge. De asemenea, reduce riscul de apariție a pietrelor la rinichi. Dacă nu poți urina și ai tot timpul dificultăți în această privința, pepenele roșu sau sucul din acesta îți este de mare folos.

De reținut: Pepenele roșu trebuie evitat de persoanele care suferă de boli avansate ale rinichilor.

6. Te binedispune

Da, pepenele roșu are această putere de a-ți schimba în bine starea de dispoziție! Responsabilă de acest lucru este vitamina B6 care se găsește din abundență în pepenele verde și care stimulează neurotransmițătorii responsabili cu menținerea calmității. În plus conținutul ridicat de vitamina C, ne protejează corpul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, care duc printre altele și la apariția iritabilității și a depresiei. Așadar, mânca zilnic câte o felie de pepene pentru a ţine la distanţă stresul, depresia și anxietatea.

7. Îți menține inima sănătoasă

Consumul de pepene roșu îți sprijină buna funcționare a inimii. Acest lucru este posibil datorită conținutului de potasiu (cu funcție de combatere a boilor de inimă), licopen, beta-caroten și vitamina C (care îţi reduce colesterolul și previne diversele probleme cardiace). Pentru o inimă sănătoasă consumă alimente bogate în antioxidanți (şi nu uita ca pepenele întrunește această calitate).

8. Combate cancerul

Conținutul de licopen și antioxidanți este asociat cu prevenirea și chiar tratarea diferitelor tipuri de cancer. Mai exact, mai multe studii au demonstrat că licopenul reduce riscul de cancer de prostată, sân și colon. În plus, conținutul de vitamina C și A joacă un rol foarte important în protecția celulelor de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, protejându-ne astfel și de cancer. Pepene verde este o sursă excelentă de pro-vitamina-A(caroteni), care este un puternic anti-oxidant natural. Doar 100 g de fructe proaspete furnizează 569 mg sau 19% din nivelul de zi cu zi, dorit al acestei vitamine. Este esențial pentru viziune, imunitate si anticancer.

9. Îţi crește nivelul de energie

O porție zilnică de pepene roșu, pe lângă faptul că te va răcori în zilele călduroase de vară, te va face să ai mai multă energie. Magneziu, potasiul, vitamina C și beta-carotenul conținut de acesta, sunt surse naturale de creștere a energiei. De fiecare dată când simți slăbit și lipsit/ă de forță, consumă o felie de pepene roșu. Poți de asemenea să îți faci la blender un suc energizant din pepene roșu, o lingură de miere, sucul de la o lămâie și o jumătate de cană de apă.

10. Îți menține pielea cât mai sănătoasă și frumoasă

Prin conținutul ridicat de antioxidanți, pepenele roșu îți protejează pielea de acțiunea nocivă a ultravioletelor și o mai protejează și de efectele nocive ale poluării. Astfel, pielea ta va arăta mai frumoasă, hidratata și vei preveni îmbătrânirea prematură.

11. Combate durerile de cap cauzate de canicula

Nu cred că există persoană căreia canicula să nu îi provoace dureri de cap. Pe lângă senzația reconfortantă pe care o oferă, consumul de pepene verde te scapă rapid de acest disconfort, așa că în zilele călduroase consumă cât mai mult. La fel de eficient este și sucul de pepene.

Alte beneficii ale consumului de pepene roşu: întărește sistemul imunitar (și astfel te protejează de infecții și alergii), previne artrita, astmul, infarctul și atacul cerebral.

În concluzie, indiferent că alegi să îl consumi ca atare sau ca și suc, pepenele roșu este un adevărat izvor de sănătate. Sfat medical competent de la Dr. Mărginean Calin:” Consumati cu intelepciune alimentul exceptional numit PEPENELE ROSU!”

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 2014
bianca
calm, nu calmitate
"responsabili cu menținerea calmității"...Nu exista cuvantul "calmitate", poate vreti sa spuneti " menținerea calmului".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ