Fumătorii din staţiile de autobuz, primii amendaţi după apariţia legii antifumat

| 05 apr, 11:57

Două persoane care fumau într-o staţie de autobuz sunt primele "victime" din Zalău ale legii antifumat, acestea fiind amendate de Poliţia Locală cu 50 şi respectiv 100 de lei.

Potrivit precizărilor făcute de către Lucian Trif, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, din data de 18 martie şi până în prezent poliţiştii locali au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, respectiv două amenzi şi şase avertismente scrise pentru fumatul în locuri nepermise. 

"Au fost amendate două persoane care au fumat în staţia de autobuz de lângă Uz Caznic. De asemenea au fost sancţionate cu avertisment scris cinci persoane care au fost surprinse fumând în zona parcurilor de joaca pentru copii şi un elev care a fost surprins în incinta unui liceu", a declarat sursa citată. 

Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun - aşa-numita lege antifumat - a intrat în vigoare pe 17 martie. 

Legea interzice fumatul în spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ