Fumigena băsistă cu așa-zisul interviu cenzurat, demascată de conducerea TVR

| 15 mai, 2014

Directorul TVR 3, Răzvan Bucuroiu, a declarat că interviul luat de Brînduşa Armanca lui Traian Băsescu a fost difuzat integral, marţi, de la 22.00, pe TVR Timişoara. Directorul a mai precizat că interviul nu era programat să fie difuzat la TVR 3 şi că nu şi-ar permite să îl cenzureze pe preşedinte, după ce susținătorii lui Băsescu au strigat acuzații de cenzură și politizare la adresa conducerii.

Subiectul a apărut săptămâna aceasta în publicațiile prietene ale președintelui, care titrau toate cu majuscule și multe semne de exclamație: “CENZURĂ GRAVĂ LA TVR!”, “UN NOU ACT DE CENZURA LA TVR!”. Partidul președintelui, PMP, a cerut chiar demisiile directorului TVR 3, Răzvan Bucuroiu, şi a preşedintelui interimar al SRTV, Stelian Tănase.

Totul a pornit de la jurnalista care realizat interviul, Brîndușa Armanca, senior editor la TVR Timișoara, care a scris pe contul său facebook că interviul cu președintele, ce urma să fie difuzat marți, 13 mai, de la ora 22.00 pe TVR 3 și TVR Timișoara, ar fi fost scos de pe post. Directorul TVR 3 susține că interviul nu urma să fie difuzat integral pe acest canal, ci doar la postul regional al televiziunii publice, așa cum a și apărut, de altfel.

"Interviul a fost difuzat pe TVR Timişoara integral. Preşedintele a făcut o vizită în Banat şi s-a dus la TVR Timişoara [...]. A dat acel interviu care a fost difuzat integral, ieri seară, la ora 22.00, sub forma unei ediţii speciale. Nu s-a pus problema ca acest interviu să fie difuzat integral şi pe alte canale ale SRTv, 1, 2 sau 3. Această obligaţie nu deriva din niciun fel de discuţie şi din niciun fel de protocol, nici intern, nici cu alte părţi. Interviul a fost difuzat pur şi simplu, integral, fără cenzură, pe TVR Timişoara, acolo unde a şi fost dat, în studiourile TVR Timişoara", a explicat miercuri Bucuroiu.

Coordonatorul TVR 3 a mai spus că nu o cunoaște pe Brîndușa Armanca și că nu a avut niciun fel de conversație cu ea “nici telefonică, nici pe sms, nici pe e-mail. Nici măcar nu o cunosc, nu am avut plăcerea ca să stau de vorbă cu dânsa vreodată”. Declarația contrazice cele susținute de jurnalistă pe rețeaua de socializare, care a povestește cum “cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Băsescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoștință că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fără explicații.”

Așadar, interviul a fost difuzat “ca atare, fără cenzură şi fără niciun fel de alte probleme” la postul regional, după cum spune chiar Bucuroiu, iar TVR 1 a preluat pasaje din interviul preşedintelui în jurnalele de știri, transmise apoi în prime-time. Jurnalista Armanca și cei ca dânsa ar trebui să învețe să inventeze subiecte mai credibile și mai complicate, dacă vor să provoace scandaluri media, căci acesta a fost demontat în mai puțin de 24 ore.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ