Fundația Konrad Adenauer – câinele de pază al lui Iohannis

| 21 oct, 2014

Cel mai probabil, există o înțelegere între cele două entități, Hotnews și Fundația Konrad Adenauer, care prevede ca liderul ACL, Klaus Iohannis, să fie cauționat, protejat de eventuale comentarii negative.

Sub avalanșa de evenimente din ultima perioadă, în care DNA-ul pare a fi protagonistul principal al campaniei electorale, și nu candidații înscriși în lupta pentru Cotroceni, într-o anumită zonă a presei se remarcă o basculare a campaniei, într-o direcție dubioasă care nu ar nimic de-a face cu principiile democratice sau cu echidistanța editorială.

Este și cazul campaniei Hotnews.ro, care sub pretextul ”monitorizării comportamentului televiziunilor în campania electorală”, demers susținut din punct de vedere financiar de Fundația Konrad Adenauer, afișează un partizanat politic evident în raport cu prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014: Monica Macovei: Dacă ajung preşedinte pot garanta independenţa justiţiei

Astfel, așa-zisele monitorizări ale Hotnews.ro în colaborare cu Fundația Konrad Adenauer vizează exclusiv posturile TV Antena 3 și România TV, materialele publicate în urma acestor evaluări sugerând că liderul PNL ar fi o victimă a campaniilor TV duse de respectivele stații. De principiu, monitorizările TV în campaniile electorale sunt demersuri oportune fiindcă oferă o imagine de ansamblu asupra campaniei, din perspectiva modului în care comunică prezidențiabilii înscriși în cursă.

Totuși, atunci când demersul este unul partizan și pus în slujba unui candidat – în cazul de față, cu Klaus Iohannis în ipostaza de beneficiar – datele problemei se schimbă radical. Aceasta deoarece nu mai asistăm la un demers onest cu rol de informare a opiniei publice, ci la un act de manipulare profund condamnabil, prin care se încearcă acreditarea ideii că liderul ACL ar fi candidatul ideal, în timp ce Victor Ponta ar fi un fel de bau-bau.

Mai precis, prin maniera părtinitoare în care prezintă evenimentele, Hotnews.ro se auto-discrediteaza fiindcă nu mai servește nevoie de informare a publicului, ci afișează pe față un parti-pris față de candidatul Iohannis, demonizându-l pe Victor Ponta.

Iar exemplele în acest sens sunt numeroase. Articolele de pe site-ul citat mai sus abundă în critici la adresa așa-ziselor manipulări pe care le-ar orchestra Antena 3 și RomâniaTV. Conform monitorizărilor respective, cele două posturi refuză preluarea dezvăluirilor din dosarele lui Viorel Hrebenciuc, concentrându-se fie pe denigrarea procurorilor din acest caz, fie ignorând în totalitate tema respectivă.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis nu agreează confruntările în doi

Deloc suprinzător, niciunul dintre articolele care sunt parte a proiectului susținut de Fundația Konrad Adenauer nu-l vizează într-un registru negativ pe Klaus Iohannis. Și nu pentru că nu ar exista material suficient în acest sens, ci pentru că, cel mai probabil, există o înțelegere între cele două entități (Hotnews și Fundația Konrad Adenauer) care prevede ca liderul ACL să fie cauționat, protejat de eventuale comentarii negative.

Că respectiva fundație este apropiată de valorile dreptei este de înțeles. Însă faptul că ea a fost atrasă într-un proiect care miroase a partizanat politic, în favoarea lui Klaus Iohannis, mascat sub pretextul unei monitorizări a televiziunilor pe durata campaniei electorale, este profund condamnabil fiindcă intră în contradicție cu principiile democratice fundamentale pe care Fundația Konrad Adenauer pretinde altfel că le respectă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ