Funia din casa spânzuratului și secera din gura procurorului comunist Macovei

| 18 sep, 2014

Așa se face că Monica Macovei a început să-i dea coate lui Victor Ponta, așa, ca de la egal la egal în preferințele electoratului... pe subiectul spinos al culesului de roșii. Că, vezi Doamne, de ce culege primul-ministru roșii cu cuțitul, într-o poză oarecare, postată cândva pe o rețea de socializare.

Doamna fost procuror comunist și fost ministru pedelist al Justiției, actuală candidată cu șanse infime la președinție are o problemă de imagine și una și mai mare de expunere. Cum pe Monica Macovei nu au vrut-o nici propriii colegi de partid, pe vremea când încă le mai cânta în struna candidaturii pentru Parlamentul European, iar acum nici atât nu o bagă nimeni în seamă, ambițioasa independentă n-a stat mult pe gânduri până a apelat la metodele rivalei sale, mai bine plasate: Elena Udrea. Blonda președintelui a aplicat încă de la început metoda în care acum a ajuns și Macovei să-și pună speranțele: dacă nu te bagă nimeni în seamă, bagă-te tu în seamă cu adversarii cei mai bine plasați în preferințele electoratului. Dacă unul zice că e albă, tu spune-i pe un ton care nu admite contrazicere că e neagră. Nici nu contează despre ce este vorba, cât de relevantă sunt tema și subiectele, o controversă oricât de artificială rămâne totuși o controversă.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Așa se face că Macovei a început să-i dea coate lui Victor Ponta, așa, ca de la egal la egal în preferințele electoratului... pe subiectul spinos al culesului de roșii. Că, vezi Doamne, de ce culege primul-ministru roșii cu cuțitul, într-o poză oarecare, postată cândva pe o rețea de socializare. Ca un titlu interogativ în falset, specific tabloidelor cu dudui despuiate, Macovei îl macovește pe premier, cu charisma unei tigăi scăpate pe jos: ”Uite, Ponta, cum se culege o roșie! Cu mâna!” O dată, de două ori, de trei ori, ca o placă zgîriată, se aude zemflemeaua de doi lei a procurorului comunist care, mare gafă, se apucă să rememoreze simbolurile tinereții sale revoluționar-bolșevice atunci când se întreabă dacă premierul culege porumbul cu secera. Să ne prefacem pentru o clipă că nu ne reamintim detaliul jenant că Macovei n-a fost la fel de inspirată de imaginea primului agricultor Băsescu, imortalizat la cules de gogonele din grădina proprie... Vorba cu secera, scăpată pe negândite, are mai mult adevăr decât și-ar dori fostul procuror comunist, acuzat nu demult de Parlament că a promovat inițiative legislative neconstituționale, cum a fost cea în care oricine ar fi putut fi înregistrat de procurori fără un mandat prealabil eliberat de un magistrat. Pe vremea când Victor Ponta era doar un adolescent pe cale de a termina liceul, tovarășei procuror Macovei îi cam ieșea ditamai secera, bașca ciocanul, din carnețelul de partid...

Citeşte şi: De ce vrea CRISTIAN DIACONESCU să o bată pe Elena Udrea cu Macovei şi MRU?

Dar revenind la dilemele sale agricole, da, e drept, roșiile se culeg și cu mâna, când ești de la țară... Dacă nu te temi de hepatită, ți-e foame și vrei să le mănânci acolo, printre brazde. Dacă ești un mic întreprinzător agricol cu ceva studii și experiență, s-ar putea să-ți culegi roșiile cu codițe cu tot. Nu numai că vor rezista mai mult, pe raft, dar vei fi știind că mulți cumpărători le preferă pe cele culese astfel, eventual ciorchine, căci doar roșiile care au fost cultivate fără chimicale în exces păstrează codițele și frunzele. Că le tai cu cuțitul, foarfeca sau unghiera, e un detaliu relevant doar pentru fostul procuror comunist, specializat în justiția ceaușistă, făcută din topor și-n promovatul dudelor legislative, neconstituționale și antidemocratice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 sep, 2014
Av.Mateuta Galacticu si Mondialul
articol de Stefan Gheorghiu-Sultanescu
"propriii"-amice esti mediocru
"zemflemeaua"-amice esti inca un analfabet zamislit de comunista ministra Abramburica
vezi cate proiecte neconstitutionale a dat Guvernul Ponta
fa un procent ,fata de eventualul unul al lui Macovei
despre secere si ciocan,vorba ta,mai bine sa nu vorbesti...
Iliescu traieste si este cu voi acolo,inca...
Nastase,ginerele ministrului comunist Miculescu,la fel
despre procurori...Cristian Panait poate se rasuceste acolo unde este el,din timpuri "democratice" ,nu comuniste
18 sep, 2014
canciautor somer si milog
Amice, esti idiot, tu compari o initiativa legislativa oarecare, considerata neconstitutionala, cu tentativa Monicai Macovei de a construi un stat politienesc si o dictatura, ca pe vremuri, pentru Traian Basescu? Mai ia o rosie, ca are vitamine, face bine la creier.
18 sep, 2014
Av.Abraham Mondialul
pentru canciautor somer si milog Stefanita
initativa este una,legea este adoptata sau nu ,iar cenzurarea se poate face si in Parlament si la CC..
este ca initiativa asta a UDMR-ului cu tinutul secuiesc,limba etc,autonomie pe criterii etnice...
ramane la stadiu de initiativa,si tu tot pe locul ala..
nu se schimba nimic,doar stapanul cand se schimba regimul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ