Furtună pe piețele financiare. Taifunul american a spulberat Asia și vine spre Europa

| 11 oct, 17:21

Bursele din Asia s-au prăbușit pe linie, joi, după ce semnalul declinului a venit de pe Wall Street-ul american. Toți ochii sunt acum pe piețele financiare din Europa.

Cea mai mare cădere a burselor din februarie până în prezent s-a rostogolit din SUA peste Asia, informează Bloomberg.

Indicii bursieri din Tokyo până la Hong Kong au pierdut peste 3 procente în cursul furtunii declanșate joi. Dolarul s-a devalorizat și el puternic, în rând cu cele mai multe monede de pe piețele emergente.

Cea mai mare scădere de pe bursele asiatice s-a înregistrat în Taiwan (minus 6%), urmată de bursa din Shanghai (minus 4,3%) și cea din Seoul (minus 3,8%).

Bursele americane au plonjat, miercuri, trase puternic în jos de scăderile abrupte ale acțiunilor din sectorul de tehnologie dar și de îngrijorările legate de creșterea rapidă a ratelor dobânzilor pentru dolar, înregistrând astfel cea mai slabă sesiune din ultimele șase luni.

Indicele Dow Jones a scăzut cu 3,15%, adică 831 de puncte, la 25.589 de puncte, în timp ce acțiunile Intel și Microsoft au scăzut cu 3,7%, respectiv 5,4%.

Indicele Nasdaq Composite de tehnologie a plonjat cu peste 4 procente, cea mai amplă scădere consemnată din 2011 și până în prezent, scrie Realitatea Financiara.

Indicele S&P500 a scăzut cu 3,3%, înregistrând astfel o serie de cinci zile de scăderi, aspect nemaiîntâlnit anului 2016 și trecând sub media mobilă la 50 de intervale, un nivel tehnic urmărit pe scară largă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ