Fuziunea PNL-PDL. PNL a întors armele împotriva celor care i-au votat

| 18 iul, 2014

Fuziunea PNL-PDL. Românii au sancţionat dur aceste trădări succesive, dovadă scorul dezastruos obţinut la alegerile europarlamentare de PNL. În loc însă, să îşi recunoască greşeala, Crin Antonescu şi, apoi, Klaus Iohannis au mers mai departe cu trădarea celor care i-au votat.

Fuziunea PNL-PDL. În decembrie 2012, USL reuşea să obţină un scor istoric pe fondul angajamentului luat în faţa românilor de a îndrepta nedreptăţile comise de guvernele conduse de Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu şi de a lupta împotriva lui Traian Băsescu şi a regimului său.

Imediat după instalarea la guvernare, în decembrie 2012, liberalii au început să joace la două capete în interiorul USL şi s-au poziţionat de foarte multe ori în opoziţie faţă de executivul din care făceau parte. La începutul acestui an, crezând că va câştiga mai uşor alegerile prezidenţiale din opoziţie, Crin Antonescu şi-a făcut un calcul meschin şi i-a scos pe liberali de la guvernare generând o criză politică artificială. Astfel, prin decizia de a părăsi guvernarea, liberalii au comis prima mare trădare a electoratului care a avut încredere în USL şi în capacitatea Uniunii de a pune în aplicare promisiunile asumate în decembrie 2012.

Citeşte şi: VICTOR PONTA îl bate pe KLAUS IOHANNIS pe unde îl prinde, chiar şi în sondajele de casă ale opoziţiei

Odată trecuţi în opoziţie, liberalii au trădat electoratul din nou prin încercarea de a demite guvernul condus de Victor Ponta, cel care şi-a asumat continuarea implementării programului USL şi să îl readucă astfel în jocurile de putere pe Traian Băsescu. De altminteri, moţiunea de cenzură nu a fost singurul demers al liberalilor îndreptat împotriva programului USL, pe care odinioară l-au elaborat alături de social-democraţi. Cel mai bun exemplu în acest sens îl constituie poziţionarea recentă a liberalilor vizavi de reducerea CAS. Deşi PNL a pregătit şi a votat acest proiect în cadrul USL, acum liberalii abandonează de o manieră politicianistă proiectul diminuării contribuţiei la asigurările sociale, ba mai mult intenţionează să depună şi o moţiune simplă pe această temă.

Românii au sancţionat dur aceste trădări succesive, dovadă scorul dezastruos obţinut la alegerile europarlamentare de PNL. În loc însă, să îşi recunoască greşeala, Crin Antonescu şi, apoi, Klaus Iohannis au mers mai departe cu trădarea celor care i-au votat. Chiar a doua zi după scrutinul pentru Parlamentul European PNL a decis să părăsescă ALDE şi să se alăture popularilor europeni. În plan intern, PNL a hotărât ca după 139 de ani de istorie şi tradiţie să abandoneze doctrina liberală, pentru care mulţi liberali au plătit cu propriul sânge, şi să se reunească cu Traian Băsescu şi cu şleahta lui.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale

Ca şi cum toate aceste trădări nu ar fi fost de ajuns, liberalii şi-au dat mâna cu democrat-liberalii, cei care au girat guvernamental tăierile de pensii şi salarii, încercând să îi îndeplinească visul lui Traian Băsescu de a construi o mare formaţiune de dreapta. Primul efect al noii alianţe a fost redimensionarea la nivel local a majorităţilor, în pofida voinţei exprimate de români prin vot.

Trăgând linie, ceea ce şochează este uşurinţa cu care liberalii au abandonat toate promisiunile făcute în faţa electoratului. Cu siguranţă, aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile europarlamentare din luna mai, liberalii vor fi treziţi la realitate când românii îi vor sancţiona pentru îndrăzneala de a fi întors armele împotriva propriului electorat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 2014
ric
iar dezinformezi madam
Liberalii nu fac niciodata alianta cu neocomunistii! Asta a fost greseala fatala a lui antonescu si plateste pt ea acum, aviz amatorilor! Plus ca, madam jurnalista se vede ca nu a trait pe vremea colegilor lui tonta, ca daca ar sti nu le-ar mai ridica osanale. Am vazut ca sufletele se vand pt bani si dezinformare asa ca la ce sa te mai astepti, pacat de tineretea lor pusa in slujba fortelor care vor distruge Romania! In loc sa curatati tara de nevolnici ii aparati cu dintii pe ticalosi!!
22 iul, 2014
Alexandra Radu-ziarist
ptr ric
ric rimeaza cu nimic...

astai- meseria mea,
si eu ma mandresc cu ea

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ