GABRIEL OPREA: 770 de ambulanțe, 300 de echipaje SMURD, 2 avioane și 7 elicoptere, pregătite de INTERVENŢII pentru caniculă

| 06 iul, 16:21

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat că trebuie luate măsuri speciale pentru combaterea caniculei: asigurarea asistenței medicale, distribuirea de apă potabilă, evitarea acțiunilor în aer liber, evitarea focului deschis.

"Așa cum am fost anunțați de ANM, începând de azi, în cea mai mare parte din țară se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate. În regiunea vestică și de nord vest ne aflăm sub atenționare de cod galben, iar de mâine se temperaturile ridicate se vor extinde în toată țara, ajungând până la 39 de grade. Marți avem avertizare de cod portocaliu în patru județe, iar în alte 32 de județe și București se menține codul galben. Miercuri codul portocaliu se extinde în 17 județe", a spus Oprea.

Referitor la măsurile de protecție pe timpul caniculei, premierul interimar a precizat că trebuie luate "toate măsurile necesare pentru a asigura asistența medicală,  asigurarea că există stocuri de medicamentwe, iar că unitățile medicale au rezervă suficientă de apă"

Principala preocupare tre să fie persoanele care au un risc sporit: copii, persoanele vârstnice și persoanele cu probleme de inimă.

Citeste si: ALERTĂ de la meteorologi: Cod ROȘU de CANICULĂ

"Pentru zonele de aglomerație urbană se impun organizarea unor puncte de distribuire a apei potabile", a mai precizat Oprea, adăugând că organizatorii de evenimente în aer liber trebuie să implementeze și ei măsuri de protecție pentru oameni.

În cazul taberelor școlare, premierul interimar îndeamnă la evitarea activităților în aer libe și acordarea de "mare atenție la copii pentru evitarea deshidratării". 

De asemenea, există și riscul producerii de incendii grave, motiv pentru care Oprea îndeamnă evitarea focului deschis.

Pentru zilele caniculare Oprea a precizat că sunt pregătite de intervenții 770 de ambulanțe, 300 de echipaje SMURD, 2 avioane și 7 elicoptere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ