Gabriel Oprea despre întâlnirea din noaptea alegerilor prezidenţiale: A fost o singură masă, o întâlnire informală

| 14 apr, 11:30

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat vineri că întâlnirea organizată la el acasă, în noaptea din turul doi al alegerilor prezidenţiale din decembrie 2009, a fost o "întâlnire informală", "o masă unde s-a mâncat timp de două ore".

Prezent la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care fostul primar Neculai Onţanu este judecat pentru luare de mită, Gabriel Oprea a fost întrebat de jurnalişti despre întâlnirea pe care a organizat-o la el acasă în noaptea din turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2009. 

"Nu a fost decât o singură întâlnire, o masă, o întâlnire informală. S-a mâncat timp de două ore, două ore şi jumătate", a spus Gabriel Oprea. 

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Marian Vanghelie, care susţine că Oprea ar fi fost drogat de George Maior, fostul vicepremier a răspuns: "M-aţi auzit vreodată să comentez ceva despre domnul Vanghelie?". 

Marian Vanghelie a declarat joi că ştia de întâlnirea organizată de Oprea în decembrie 2009 şi că acesta ar fi fost drogat de fostul şef al SRI George Maior. 

"Fiţi siguri că ştiu tot. Pot să vă spun că, în zilele următoare, voi face o conferinţă de presă pe acest subiect. Uitaţi-vă la ce am declarat în perioada aia. Cam ce spuneam eu atunci se cam dovedeşte acum. Nu neapărat că ştiam că au fost la Gabriel Oprea, ştiam implicarea lui Oprea, ştiam implicarea lui Coldea şi ştiam, nu doar eu, cred că mai mulţi, dar nu au curajul să vorbească. Ştiu şi cum au fost anunţate persoanele implicate, plecând de la Maior în jos, de cine au fost anunţate de şedinţele noastre oficiale, cu deciziile noastre oficiale din partid (...) Să vă zic un singur lucru. Ei care erau statul, în ghilimele, astăzi unul dintre reprezentanţii statului, adică domnul Gabriel Oprea, zice că domnul Maior l-a drogat", a precizat joi Vanghelie. 

Jurnalistul Dan Andronic a scris recent că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, înalţi demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea şi l-au ajutat pe Traian Băsescu să câştige alegerile în faţa lui Mircea Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ