VIDEO Gabriel OPREA: "În locul lui Victor Ponta, mi-aș da DEMISIA"

| 14 iun, 11:08

Vicepremierul Gabriel Oprea i-a sugerat lui Victor Ponta să-și dea demisia, ca urmare a problemelor pe care le are cu DNA, care l-a pus sub urmărire penală.

Vicepremierul Gabriel Oprea i-a sugerat lui Victor Ponta să-și dea demisia, ca urmare a problemelor pe care le are cu DNA, care l-a pus sub urmărire penală.

”Eu, dacă aș fi în locul lui, mi-aș da demisia. E decizia lui Victor Ponta. Un om e vinovat, sau nevinovat, printr-o decizie a judecătorilor. Nu e deloc ușor nici pentru imaginea României ca premierul să fie anchetat. E un premier bun, dar poate fi și mai bun.”, a spus Oprea la PRO TV.

Liderul UNPR Gabriel Oprea ameninta cu retragerea de la guvernare daca PSD modifica pe furis Codul Penal in Parlament.

 

 

"In primul rand, vreau sa va spun ca problemele de justitie, in general, eu nu le discut. Eu, Gabriel Oprea, membru al Guvernului, dar si presedinte UNPR, militez pentru intarirea justitiei, si asta puteti verifica. Avem doi piloni, interesul national si statul roman. Si militam, intr-adevar, pentru intarirea statului roman. I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie. In momentul in care constam ca se lucreaza , de exemplu, la noul Cod Penal, - unii pe furis, vor sa il modifice - sau se doreste un atac asupra statului roman, pe noi ne-au pierdut drept parteneri. Cred ca ar trebui sa il intrebati pe domnul Victor Ponta daca isi da sau nu demisia. Cred ca a fost intrebat si a declarat ca nu isi da demisia", a precizat Gabriel Oprea.

Afirmatia vice prim-ministrului pe probleme de securitate nationala vine in contextul in care Camera Deputatilor trebuie sa voteze nu mai putin de 22 de modificari la Codul Penal si la cel de procedura penala.

Citeste si: Vedetă PRO TV pusă la punct de GABRIEL OPREA

Președintele Klaus Iohannis a criticat deja în termeni foarte duri modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, pe care vrea să le facă PSD. Șeful statului a catalogat modificările drept neavenite, spunând că nu este de acord cu ele.

”După părerea mea, lupta anticorupţie trebuie să continue cu toată forţa; aceste modificări propuse sunt neavenite, nu sunt de acord cu ele. MCV-ul este un instrument care şi-a dovedit utilitatea, dar care, aşa cum am discutat cu reprezentanţii CE, ai Consiliului European, trebuie să ajungă în faza de finalizare. Recent, reprezentanţii Comisiei au ajuns în ultima fază de MCV - phase out - nu de azi pe mâine, ci în câţiva ani. E realist ce a promis d-nul Juncker ca acest mecanism să se finalizeze până la sfârşţitul mandatului acestei Comisii”, a spus Klaus Iohannis.

Parlamentarii au pregătită o nouă ofensivă asupra Codului Penal: zeci de propuneri de modificare a noilor legi penale într-o singură zi, marţea viitoare.

Printre modificările propuse parlamentari, eliminarea cătuşelor pentru politicienii acuzaţi de corupţie şi schimbarea modului în care poate fi dispus arestul preventiv.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, susţine că doar cei acuzaţi de fapte comise cu violenţă ar trebui să poarte cătuşe. Acelaşi parlamentar mai vrea ca persoanele care dezvăluie informaţii din dosarele penale aflate pe rol să fie pedepsite cu închisoare de până la 3 ani.

Citeste si: SCHIMB de replici între PONTA şi Palatul Cotroceni. PREMIERUL, declaraţii despre KLAUS IOHANNIS

Oprea spune că el l-a crescut pe Ponta și recunoaște că premierul are o mare problemă.

”Am multe să-i reproșez lui Victor Ponta. Eu l-am crescut. Eu l-am sfătuit de multe ori. Are acum o problemă pe care trebuie să și-o rezolve. E o problemă cât casa. De câte ori va fi chemat la Parchet, se va duce. Cu toate păcatele lui Victor Ponta, are un guvern bun.”, a spus Gabriel Oprea la PRO TV.

Gabriel Oprea recunoaște că a discutat și cu Gorghiu și cu Vasile Oprea, care i-au propus funcții într-un viitor guvern PNL.

”Am vorbit cu Vasile Blaga, cu Alina Gorghiu despre o eventuală funcție a mea într-un viitor guvern PNL.”, a spus Gabriel Oprea.

Oprea a dezvăluit și motivul pentru care parlamentarii coaliției nu au votat la moțiunea de cenzură. Vicepremierul a spus că se teme să nu fie trădători între ei care ar fi putut da jos guvernul. În plus, dacă PNL a anunțat că în toamnă va depune o nouă moțiune, Oprea dă ordin pe unitate și pentru un vot viitor.

”Exista riscul ca unii dintre oamenii noștri să voteze moțiunea. A fost o rațiune de securitate, de consolidare a voturilor.  Vom vota la fel, adică nu vom vota. Ce am făcut acum, vom face și în toamnă, la următoarea moțiune.”, a adăugat Oprea.

Citeste si: Victor Ponta, vizită în Azerbaidjan la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Europene

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iun, 14:10
doru
Iata o metoda confortabila de facut bani!
Avem cel mai puternic sistem cu care si dumneavoastra puteti castiga bani in confortul propriei case, in fata calculatorului, fara stres, fara sefi, fara obligatii. Oferim instruire completa si gratuita, de exceptie. Cereti urgent mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ