Gabriel Oprea: Sunt o punte între palate, e nevoie de aşa ceva

| 29 iul, 14:23

Vicepremierul Gabriel Oprea va conduce Executivul în perioada în care premierul Victor Ponta va fi în concediu. Oprea a precizat că nu va da nicio ordonanţă şi a dat noi explicaţii referitoare la cea privind majorarea salariilor demnitarilor.

"Când nu iti iei concediu şi mergi la muncă, este normal să fii delegat. I-am spus premierului Victor Ponta că rămân la servici fiindcă e normal ca cineva să se ocupe de treburile curente ale Guvernului. De regulă fac acest lucru", a declarat Oprea.

Citește și:  Victor Ponta a delegat atribuțiile de conducere operativă a Guvernului. Gabriel Oprea, pentru a doua oară premier

Vicepremierul Gabriel Oprea a preluat atribuţiile de premier, în perioada 29 iulie - 9 august, timp în care premierul Victor Ponta este plecat în concediu. Decizia de delegare a atribuţiilor a fost publicată în Monitorul Oficial.

Vicepremierul a explicat că, în această perioadă, nu va fi adoptată nicio ordonanţă, aşa cum s-a întâmplat în perioada interimatului.

"Nu dăm nicio ordonanţă. Atunci coordonam şi şedinţele de Guvern, acum mă ocup de probleme curente ale Guvernului. Este un guvern bun, poate să guverneze si mai bine şi este normal ca cetăţenii  să ştie că e cineva totusi la serviciu", a explicat Oprea, conform RomâniaTV.net.

Întrebat dacă el intenţionează să-şi doneze majorarea salarială, aşa cum a anunţat Victor Ponta, Oprea a răspuns: "Am rămas fără tată la 10 ani, tatăl meu a fost căpitan în Armata Română. Timp de 30 luni, cât am fost ministrul apărării, mi-am donat salariul. Era normal să fac aşa ca om care am trăit prin aceste tragedii."

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Ponta privind situaţia penibilă în care s-ar fi aflat dacă nu ar fi acceptat majorararea salariului şefului statului, Oprea a spus că el a adoptat ordonanţa "cu bună credinţă şi cu responsabilitate":

"Cred că această etapă istorică, necesară pentru România, de aceea România este dată de exemplu de intarire a instituţiilor statului... Este nevoie ca decidentii din Guvern să fie plătiţi la nivelul UE, să avem oameni competenti, să luptăm să nu avem oameni corupţi."

Întrebat în continuare de jurnalişti cum comentează afirmaţiile lui Ponta că, dacă nu ar fi acceptat ordonanţa, s-ar fi interpretat că se răzbună pe preşedintele Klaus Iohannis, Oprea a răspuns uşor nervos:

"Eu am nevoie de o intrebare serioasă. Nu este o intrebare serioasă. Am explicat cum s-a născut aceasta ordonanţă. Eu nu sunt un om care fac jocuri de putere, poate chiar sunt o punte între palate, fiindcă e nevoie de aşa ceva. Întotdeauna am muncit foarte mult, şi este nevoie sa generăm în România acest cult pentru muncă, pentru seriozitate".



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ