Gabriel Resources Ltd ar putea CONCEDIA 80% din angajatii din Romania

| 13 mar, 2014

Gabriel Resources Ltd ar putea concedia circa 80% din muncitorii filialei din Romania, respectiv 400 de oameni, daca nu se imbunatatesc perspectivele pentru proiectul aurifer Rosia Montana, a anuntat joi compania canadiana, citata de Reuters.

Gabriel, care incearca sa obtina aprobarea pentru Rosia Montana (si care ar deveni astfel cea mai mare mina deschisa de aur din Europa) spune ca a dat deja muncitorilor avize de concediere iar contractele ar putea fi inchise la 1 mai.

"Ramanem deplin angajati pentru construirea si operarea minei de la Rosia Montana dar avem nevoie sa vedem un angajament similar din partea Romaniei"
,a precizat directorul executiv Jonathan Henry, citat in comunicat.

In urma protestelor din intreaga tara, o comisie parlamentara a respins in noiembrie un proiect de lege care ar fi permis derularea proiectului. O a doua incercare de a promova proiectul, printr-o noua lege a minelor, a avut aceeasi soarta in decembrie.

Gabriel Resources a precizat ca nu poate oferi nicio indicatie legata de momentul in care guvernul ar putea acorda autorizatiile de mediu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ