Gabriela Firea acuză "jocul incorect făcut de cei din jurul preşedintelui"

| 10 iul, 13:47

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, afirmă că în ceea ce privește decizia referitoare la creșterea salariilor demnitarilor ''s-a făcut un joc incorect de către cei din jurul președintelui''.

''Salarizarea demnitarilor este o chestiune care se leagă de legea salarizării din sectorul bugetar. Guvernul acest lucru l-a susținut. În ceea ce privește ordonanța despre care se discută în aceste zile, pare să fi fost totuși un joc incorect făcut de cei din jurul președintelui, care l-au împins pe acesta să se delimiteze indirect de măsură, prin consilieri, după ce a susținut-o public înainte chiar de adoptarea în Guvern. Tocmai de aceea s-a creat o problemă de comunicare, în condițiile în care premierul a crezut că a existat o discuție între domnul Oprea și domnul Iohannis, iar domnul Oprea a crezut că a fost un acord al premierului Ponta cu președintele. Comunicarea Președinției pe subiect a fost un pic bizară'', subliniază Gabriela Firea, într-o declarație de presă.

Totodată, Firea spune că ''salarizarea demnitarilor va fi în cele din urmă reglementată împreună cu restul salariilor din sectorul bugetar''.

Gabriel Oprea a declarat, vineri, că proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost făcut de mai mult timp, iar "ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta", el spunând că Ponta şi Iohannis "s-au pus de acord în principiu", dar premierul avea rezerve că preşedintele va susţine ordonanţa.

Premierul Victor Ponta a scris, vineri dimineaţă, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, susţinând că acestea vor fi mărite odată cu salariile bugetarilor, urmând să fie emisă o nouă ordonanţă în acest sens.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ