Gabriela Firea, acuzată de 'POLITICIANISM IEFTIN'

| 21 mar, 13:28

Nicolae Robu (PNL) o acuză pe Gabriela Firea (PSD) de 'politicianism ieftin', după ce senatoarea a declarat că primarul Timișoarei dă dovadă de 'ipocrizie' cerând Guvernului 'dublarea' alocațiilor pentru copii, deși nu cunoaște valoarea acestora.

Într-o declarație de presă făcută sâmbătă, Robu arată că se aștepta de la Firea, ca social-democrată, să-i susțină inițiativa. 'Mă așteptam din partea dânsei, membru al unui partid social-democrat, să susțină solicitarea mea, ca Guvernul să majoreze — nu am spus să dubleze! — alocațiile de stat pentru copii', a afirmat Nicolae Robu.

Primarul și-a făcut 'mea culpa' pentru faptul că nu a știut cuantumul actual exact al alocației, afirmând într-o conferință de presă vineri că este de 'aproximativ 10 euro'.

'Îmi fac mea culpa din faptul că nu am știut valoarea exactă a alocațiilor actuale, de 42 de lei, având doar informația că ele ar fi aproximativ 10 euro, ceea ce ar însemna 44,3 lei. În context, de fapt, eu argumentam solicitarea de majorare a alocațiilor arătând că în România ele sunt de circa 10 euro, în timp ce media europeană este de circa 100 de euro, stimată doamnă Firea', a spus Robu.

De asemenea, primarul a negat acuzațiile Gabrielei Firea privitoare la faptul că din Spitalul de Copii 'Louis Țurcanu' copii cu afecțiuni pulmonare ar fi fost 'aruncați în stradă'.

'Niciun copil bolnav de plămâni n-a fost aruncat în stradă în Timișoara de nimeni — interlopi sau neinterlopi—, informația aceasta fiind o fantasmagorie a unei anumite părți a presei. În realitate, acei copii au fost mutați de municipalitate în noua locație a secției respective — una infinit mai bună, la cu totul alte standarde—, vechea locație nemaiaparținând Primăriei, urmare a unei retrocedări produse în anul 1995, și nu în timpul mandatului meu. În 2013 s-a produs doar preluarea de facto a acelei clădiri de către proprietarii actuali, prin executare silită dictată de instanță', a susținut primarul.

În acest sens, el a întrebat-o retoric pe senatoare dacă știe 'vreo modalitate' prin care, într-un stat de drept, un primar să poată împiedica o executare silită, la care se ajunge după ce toate căile de atac în instanță sunt epuizate.

'O invit pe doamna Firea să lase politicianismul ieftin, pentru că nu va prinde, și cereți și dumneavoastră Guvernului să majoreze alocațiile măcar la 100 de lei pe lună. Să nu mai fim de 10 ori sub media europeană, ci de 4,5 ori', a concluzionat Nicolae Robu.

Senatoarea Gabriela Firea a afirmat vineri, într-un comunicat de presă, că 'deși cer dublarea alocațiilor, liberalii demonstrează în fiecare zi că folosesc această temă strict în scop politic și nu au niciun interes real față de ea.

'Personajul zilei este primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cere guvernului dublarea alocațiilor pentru copii, pentru ca mai apoi să recunoască faptul că habar nu are cât este valoarea unei alocații. Ipocrizia primarului Timișoarei este cu atât mai mare cu cât și-a exprimat îngrijorarea față de sănătatea copiilor, în condițiile în care în 2013 a permis unui clan interlop să arunce în stradă zeci de copii bolnavi de plămâni internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu', susținea Firea în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ