Gabriela Firea, despre candidații la șefia PSD: Sunt posibile surprize

| 21 iul, 16:16

Social-democraţii îşi aleg miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, preşedintele interimar al partidului. Rovana Plumb şi Liviu Dragnea sunt interesaţi să preia acest post până la organizarea Congresului. Dragnea nu a făcut încă un anunţ oficial privind candidatura, însă sunt vehiculate şi alte nume: Valeriu Zgonea şi Ecaterina Andronescu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD urmează să se reunească miercuri pentru a tranşa interimatul la vârful partidului. Pentru funcţia de preşedinte interimar şi-a anunţat deja candidatura Rovana Plumb. Liviu Dragnea şi-a arătat şi el interesul de a intra în cursă, însă nu a comunicat încă decizia luată. Cu toate acestea, mai multe filiale au sărit să-şi declare susţinerea pentru Dragnea la şefia PSD.

În afara celor doi, mai sunt vehiculate două alte nume care ar putea candida. Primul este cel al lui Valeriu Zgonea care a avut, zilele trecute, o poziţie critică la adresa partidului şi a cerut Congres extrordinar.

Citește și:  Elena Udrea: PSD e în degringoladă. DRAGNEA este omul opoziţiei

Al doilea nume-surpriză care a fost invocat pentru şefia interimară a PSD este cel al Ecaterinei Andronescu.

Senatorul PSD Gabriela Firea a admis, marţi, la România TV, că am putea asista la o candidatură-surpriză şi a ţinut să îi asigure pe toţi cei care cântă prohodul PSD că vor avea o mare surpriză după şedinţa de miercuri a CEx.

"Dupa CEX-ul de maine, PSD va ieşi întărit, indiferent ce formulă de conducere vor alege toti colegii mei. A veni şi a spune că doamna Plumb urmăreşte nu ştiu ce interese sau că dl Dragnea, care nici măcar nu şi-a anunţat încă o posibilă candidatură, că reprezintă alte interese nu este o jignire pentru cele două personalităţi politice, ci pentru partidul însuşi", a spus Firea, dându-i replica Elenei Udrea.

Senatorul a explicat că, în statutul PSD, nu există funcţia de preşedinte interimar .

Mâine, la 15.00, la Parlament vom afla dacă sunt mai multe candidaturi pentru postura unei persoane care să preia atribuţiile preşedintelui până la organizarea congresului, deoarece nu există funcţia de preşedinte interimar.

Indiferent care va fi calea aleasă de colegii mei, pentru că  este posibil să fie şi surprize... Să nu vorbim doar de un vot între doamna Rovana Plumb şi domnul Liviu Dragnea,  poate fi şi  un alt membru al Biroului Permanent sau al Comitetului Executiv, care se consideră îndreptăţit să preia aceste atribuţii până la Congres", a precizat Firea.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ