Gabriela Firea, despre cazul celor şapte violatori din Vaslui care au scăpat de arestul preventiv

| 20 iul, 15:35

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat că este marcată de drama tinerei din Vaslui, care a fost violată de 7 indivizi lăsați în libertate de judecători.

În acest context, Firea ridică semne de întrebare cu privire la modul în care se face justiție în România și vine cu propunerea înăspririi atât a pedepselor” pentru astfel de infracțiuni, cât și măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor și a procesului”. 

Totodată, senatorul afirmă că acesta este un motiv pentru a relua dezbaterile în Parlament cu privire la castrarea chimică.

"Drama tinerei din Vaslui ridică serioase semne de întrebare în legătură cu ideea de justiție. Ca și cum violul în sine nu este o traumă suficient de mare pentru a marca pe viață destinul unui om, victima este acum și ținta unei campanii de denigrare dusă de autorii faptei, care au fost eliberați din arestul preventiv. 
Aceste lucruri ne arată că ceva este în neregulă, pentru că iată, violatorii nu au niciun fel de teamă de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotrivă, se declară mândri și continuă să-și agreseze victima în alte moduri. 
Este poate momentul să luăm în seamă zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz și să înăsprim atât pedepsele pentru astfel de infracțiuni, cât și măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor și a procesului. De asemenea, poate va fi considerată oportună reluarea dezbaterilor în Parlament asupra legii privind castrarea chimică a violatorilor, proiect care a trecut de Senat și așteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților", a scris Gabi Firea pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iul, 15:55
pRINTESA
NOUL COD PENAL ESTE CHIAR PENAL! infractiuni precum omorul, violul, talharia(calificata), furtul (calificat) si multe, multe altele au prevazute pedepse foarte blande, fapt ce ii incurajeaza pe infractori sa comita astfel de fapte stiind ca dupa o perioada scurta de timp petrecuta in spatele gratiilor pot iesi in libertate. cei care au scris astfel de legi se stiu cu musca pe caciula, le-au scris de teama ca vor ajunge si ei in spatele gratiilor, cei care au dat tun dupa tun. NU AVEM DECAT SA NE PREGATIM IN LOCUINTE UN ARSENAL DE RAZBOI! dar ce ne facem cand iesim din casa?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ