Klaus Iohannis adoptă un model economic bazat pe austeritate. Acuzaţiile Gabrielei Firea

| 23 aug, 2014

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea afirmă că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, 'a preluat şi laudă fără să ezite modelul economic Băsescu, bazat pe tăieri şi austeritate'.

'Constatăm cu îngrijorare că dl. Klaus Werner Iohannis continuă să persiste în eroare atunci când discută despre modelul economic pe care îl propune, din postura de prezidenţiabil ACL, românilor. Mai mult, dl. Iohannis aduce laude modelului economic impus cu forţa românilor de către regimul Băsescu-PDL, spunând despre acesta că 'a scos ţara din criză'. Candidatul Iohannis preia argumentele mincinoase lansate de preşedintele României, Traian Băsescu, în ultima perioadă în spaţiul public, conform cărora România s-ar afla în prezent în criză, chiar dacă datele INS ne indică o creştere economică de 2,6% în Trimestrul 1 2014, faţă de aceeaşi perioadă din 2013', arată Gabriela Firea, într-un comunicat de presă difuzat sâmbătă.

Potrivit acesteia, 'prin decizia de a prelua şi a lăuda o serie de decizii economico-sociale care au produs atât de mult rău României şi românilor, dl Klaus Werner Iohannis nu mai are nici măcar bunul-simţ de a se ascunde în spatele tăcerii domniei sale'.

'Domnia sa ne anunţă că decizii precum tăierea salariilor bugetarilor, impozitarea pensiilor, creşterea TVA şi a CAS, închiderea de şcoli şi spitale - decizii care au reprezentat chintesenţa modelului economic al regimului Băsescu-Boc-PDL - au reprezentat soluţii de scoatere a României din criză. În opinia noastră, toate deciziile pe care dl. Iohannis le consideră ingrediente de scoatere a României din criză, toate măsurile luate de cei care susţin astăzi candidatura domniei sale au fost în realitate principalele cauze care au condus la recesiunea şi, ulterior, blocarea economiei româneşti', afirmă Gabriela Firea.

Vicepreşedintele PSD îi recomandă lui Klaus Iohannis să renunţe la candidatură 'în cazul în care insistă să asume modelul economic Băsescu', să acorde o atenţie specială propunerilor economice pe care vrea să le prezinte românilor, să nu fie 'un discipol şi un continuator al şcolii de crize economice şi tăieri sociale aberante marca Băsescu-PDL'.

'Ca alternativă, în cazul în care dl. Iohannis insistă să asume modelul economic Băsescu, noi îi recomandăm să renunţe, încă de pe acum, la candidatură. Îi amintim domnului Iohannis că modelul economic Băsescu, preluat şi lăudat de domnia sa, rămâne unul falimentar şi anti-social atât pentru România, cât şi pentru Europa. Vorbim despre principalul motiv pentru care 7,4 milioane de români au ieşit din case în iulie 2012 şi au votat pentru demiterea preşedintelui Băsescu. Vorbim despre principala explicaţie a succesului electoral pe care PNL, ca parte din USL, l-a înregistrat la alegerile locale şi parlamentare din 2012. Or, domnul Iohannis se sprijină electoral pe voturile primite de PNL tocmai pentru că acest partid s-a opus, la un moment dat, modelului economico-social promovat de Traian Băsescu şi PDL. Faptul că acum, din postura de preşedinte PNL şi prezidenţiabil ACL, dl. Klaus Werner Iohannis ne spune, extrem de franc, că este de acord cu reţeta economică a regimului Băsescu-PDL ne arată că PNL s-a îndepărtat iremediabil de programul economic USL. Acest model al creşterii economice organice, echilibrate, în care poţi avea şi companii pe profit, dar şi cetăţeni care să resimtă beneficiile unei economii în creştere este promovat astăzi în România exclusiv de către Guvernul Ponta', susţine Gabriela Firea.

Ea subliniază că, în ultimii doi ani, schimbarea modelului economic de către Victor Ponta a făcut posibilă atât repararea unor grave nedreptăţi sociale, cât şi stimularea mediului de business şi înregistrarea unor rate de creştere economică mari, comparativ cu celelalte state europene.

'Noi vom continua acest model şi ne vom opune oricărui om, chiar dacă numele său este Klaus Werner Iohannis, a cărui unică soluţie pentru România este revenirea la tăieri şi austeritate ca politici economice de stat', afirmă Gabriela Firea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ