Gabriela Firea: Înţeleg suferinţa celor care îşi doresc moştenitori şi nu reuşesc din motive medicale

| 09 oct, 2014

Purtătoarea de cuvânt a campaniei prezidenţiale a PSD, senatoarea Gabriela Firea, afirmă că sensul declaraţiei sale referitoare la preşedinţii care au copii a fost denaturat de stafful lui Klaus Iohannis 'pentru a se victimiza şi pentru a-i face să creadă pe românii fără copii' că s-a referit la ei şi susţine că 'înţelege suferinţa celor care îşi doresc moştenitori şi nu reuşesc, din motive medicale'.

'Mă văd nevoită să îmi cer iertare pentru ceva ce nu am gândit şi nici nu am spus, dar consider că este de datoria mea să fac acest lucru, câtă vreme au avut grijă unele persoane rău-intenţionate să pună pe seama mea o declaraţie care a afectat persoane absolut nevinovate şi onorabile. Am afirmat că voi vota un candidat care este şi părinte, pentru că eu însămi provin dintr-o familie numeroasă, am doi băieţi şi mai aştept un copil. De asemenea, am foarte mulţi membri din familie şi prieteni cu mulţi copii, dar şi unii care nu au copii, din diferite motive. Am şi explicat, că nu fac nicio referire generală la toate cuplurile din România care nu au copii. Intervenţia mea l-a vizat strict pe dl. Iohannis, care în tinereţe făcea traduceri, unii spun chiar mai mult, în afaceri dubioase cu înfierea de copii români, pentru ca, ulterior, în 2014, să ne informeze că, deoarece nu a investit în educaţia copiilor, a investit în imobiliare - o jignire la adresa tuturor familiilor cu copii din România, după opinia mea', apreciază Firea într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES.

Potrivit acesteia, 'pentru a masca aceste realităţi, staff-ul domnului Iohannis a trecut la un atac furibund, la jigniri şi ameninţări'.

'Doar prin aceste metode, plus manipulări şi răstălmăciri de cuvinte, îl mai pot apăra pe dl. Iohannis, un om a cărui pasiune în viaţă par a fi casele. Aseară i s-a descoperit a 7-a. Până la finalul campaniei mai avem timp să aflăm şi de altele. Încă o dată subliniez că nu m-am referit sub nicio formă la familiile din România care nu au copii, nu mi-aş permite acest lucru, înţeleg suferinţa celor care îşi doresc să aibă moştenitori şi nu reuşesc, din motive medicale. Eu însămi am urmat un tratament sever şi riscant pentru cel de-al doilea copil şi, de asemenea, am prietene care urmează de ani de zile tratamente de fertilitate. Unele au înfiat, deja, copii, pentru că nu au mai putut suferi eşecurile unor astfel de tratamente', arată Firea.

Ea subliniază că 'toate cuplurile minunate de români nu vin direct sau prin intermediari, zi de zi, să ne dea lecţii despre viaţă, politică, economie şi nu se doresc a fi repere, modele'.

'În mod mârşav, staff-ul domnului Iohannis a denaturat sensul declaraţiei mele, pentru a se victimiza şi pentru a-i face să creadă pe românii fără copii că m-am referit la ei (eu deţin copia declaraţiei mele complete). Gândurile unui om doar Dumnezeu le ştie, se spune. Pe ale mele sigur le cunoaşte. Sunt un om tolerant şi nu am dorit să jignesc pe nimeni. Campania electorală a căpătat, observ, accente murdare, dar eu sunt convinsă că cei care au pus la cale acest scenariu de dezinformare vor plăti, într-o formă sau alta. Cel mai urât este că are de suferit şi familia mea, şi copiii mei, care nu au greşit cu nimic domnului Iohannis şi staff-ului său. Fiul meu cel mare este împroşcat cu noroi pe nedrept, cu informaţii eronate. Băiatul meu a luat Bac-ul, a intrat şi la facultate. Mă aştept să aflu de la staff-ul de campanie al domnului Iohannis şi ceva despre copilul meu care urmează să se nască prin aprilie-mai. Le vom duce toate, cu încredere şi speranţă că adevărul va ieşi la lumină. În final, le cer scuze încă o dată celor cărora le-am creat o stare neplăcută, fără voia mea', mai declară Firea în comunicatul citat.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Gabriela Firea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în toate statele civilizate cei care doresc să ajungă preşedinţi provin din familii complete, sunt căsătoriţi, au copii, nepoţi, au trecut prin toate etapele vieţii.

Deputata liberală Cristina Pocora i-a solicitat în aceeaşi zi Gabrielei Firea să-şi ceară scuze şi să-şi retragă declaraţiile, anunţând că în caz contrar se va adresa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 2014
nistorescu
VOI< EI DIN PSD__CREDETI CA NU AVETI EGAL____DA!!!!SA_R PUTEA SA NU AVETI DAR___LA TUPEU NU LA INTELIGENTA SI CARACTER_____VOI MULTI NU MAI AVETI ACESTE CALITATI> VA PWRMITETI MULT PREA MULTE OBRAZNICIII DOVADA CA VA BAZTI PE LIPSA DE BUN SIMT>

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ