Firea, după ce a depus plângere penală împotriva lui Băsescu: I-a terfelit pe toţi cei apropiaţi mie

| 16 apr, 2014

Senatorul PSD Gabriela Firea s-a prezentat miercuri la Parchetul General, unde depune o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de ameninţare şi şantaj.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, după ce a depus plângere pe numele lui Traian Băsescu, că preşedintele i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi ei şi i-a mai rămas să se războiască doar cu morţii, precizând că l-a iertat pe şeful statului, dar are datoria să apere onoarea Parlamentului.

Gabriela Firea a spus că a depus plângerea pe numele preşedintelui Traian Băsescu, în calitate de senator.

Ea a adăugat că marţi seară a fost bulversată după declaraţia făcută de Traian Băsescu şi nu am înţeles toate nuanţele, dar când a ajuns acasă, fiul ei cel mare i-a spus că s-a simţit profund umilit şi jignit.

"Pentru că, printre puncte punctele şi suspensiile preşedintelui, cu privire la faptul că toţi bărbaţii care au fost sprijiniţi de mine în viaţa mea au sfârşit-o prost, el s-a gândit şi la tatăl lui, la primul meu soţ, care, într-adevăr, a sfârşit-o prost, şi anume a decedat, după cinci ani de suferinţă, de boală, dar nu din cauza senatorului Firea, care face parte din comisia de anchetă Nana. Şi vreau să îi spun lui Traian Băsescu mesajul din partea fiului meu cel mare, că el mă iubeşte, că mă susţine şi că nu îi este ruşine cu mine, şi nu se consideră ghinionist că sunt femeia principală din viaţa lui", a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat că Traian Băsescu că i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi ei şi i-a mai rămas să se războiască doar cu morţii, cu fostul ei soţ.

"Pentru că i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi, a rezolvat-o prin jigniri şi cu foştii mei şefi Dan Voiculescu şi Mugur Isărescu, l-a ameninţat cu arestul pe soţul meu actual, primarul oraşului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu i-a mai rămas nimic domnului Traian Băsescu decât să se războiască cu morţii, cu fostul meu soţ, întinându-i memoria. Mă aştept ca în ziua în care raportul Comisiei Nana va fi prezentat în plenul Parlamentului, Traian Băsescu, tot de la tribuna Palatului Cotroceni, şi tot cu steagurile în spate, să vină să facă dezvăluiri în legătură cu fiul meu, de un an şi zece luni", a mai spus Firea.

Senatorul a mai spus că l-a iertat pe preşedinte, în calitate de om, pentru că este Săptămâna Mare, dar are datoria să apere onoare Parlamentului României.

Senatorul PSD Gabriela Firea a fost la Parchetul ICCJ, însoţită de avocat, pentru a depune plângere pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marţi, că plângerea penală împotriva preşedintelui Băsescu a fost redactată de avocatul ei. Firea a spus că se simte ameninţată de către Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta a spus că a semnat documentul, care va fi susţinut şi de alţi parlamentari, actul urmând să fie depus la Parchet. Potrivit acestuia, gestul este determinat de ameninţările pe care şeful statului le-a adus unui senator al României.

Ponta a precizat că a fost primul care a semnat plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu. El a spus că nu va merge însă şi la depunerea cererii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu a semnat plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, cum nu a făcut-o nici Kelemen Hunor sau Gabriel Oprea, dar asta nu înseamnă că ar fi complice al şefului statului, a cărui atitudine o consideră scandaloasă.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, marţi, că sunt inacceptabile declaraţiile preşedintelui Băsescu legate de Gabriela Firea şi de soţul acesteia, dar că "de aici până la plângere penală e cale lungă, precizând că în grup nu s-a luat o decizie, fiecare fiind liber dacă doreşte să semneze".

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

Firea preciza, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

"Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist".

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că senatorul PSD Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie".

"Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze.

Băsescu a ţinut să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 apr, 2014
victoras..opulas!
Demagogia lui ponta si-a psd-ului
D’asta le sta-n gat hotilor presedintele Basescu!
Încet-încet, băieții se regrupează pentru bătălia cea mai importantă a vieții lor: libertatea sau pușcăria. Mulți dintre ei nu mai merită să fie liberi, o știu și ei prea bine, dar nu le surâde deloc opțiunea cealaltă. Îi cred și eu, cui i-ar surâde?…Din nefericire, singura șansă care le-a mai rămas pentru a-și salva pielea este să se pună la adăpost în mijlocul adunăturii de infractori denumită Parlament și să continue lupta de acolo, din instituția care ar trebui să propună, să dezbată și să adopte legi pentru condamnarea infractorilor, și nu pentru protejarea lor. Însă Parlamentul României a încetat demult să mai reprezinte „interesul național”, o expresie atât de dragă ipocritului general Oprea, în acest moment nefiind altceva decât o clădire oarecare pe care ar trebui să agățăm o placă mare pe care să scrie cu litere uriașe, luminoase și vizibile și noaptea (ca pe-un club de striptease care oferă servicii complete!) o cu totul altă denumire, mult mai apropiată de adevăr: Cosa Nostra!



Motiune USL,, Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”
"Lipsa de profesionalism si de responsabilitate, prejudiciile aduse romanilor, abandonarea intereselor nationale, nepasarea fata de situatia economica in care se afla tara, cresterea saraciei si polarizarea fara precedent, lipsa de transparenta, lipsa abordarilor democratice in gestionarea problemelor tarii, minciunile, lipsa unei perspective de ameliorare a problemelor economice si sociale ii determina pe semnatarii motiunii sa ceara demiterea Guvernului prin votul afirmativ acordat prezentei motiuni de cenzura", se concluzioneaza in finalul motiunii.


Si binele la care facea vorbire ponta si usl-ul voi l-ati vazut pana acum!!!! Ba mai rau!
-Guvernul si USL-ul asta cinstit are nu trei sute…are sase sute de parlamentari!!! Platiti regeste de la buget. Din Impo
16 apr, 2014
fan ferenczy
PSD ataca pe toate fronturile...
Un grup de 42 deputaţi PSD, printre care Victor Ponta şi Liviu Dragnea, au iniţiat o propunere legislativă care reglementează aprobarea, arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ teritoriale a steagurilor proprii, ca simbol local.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ