Gabriela Firea şi-a anunţat demisia preventivă, înainte de CEx al PSD

| 19 noi, 13:48


Primarul Capitalei Gabriela Firea și-a dat luni demisia din funcția de președinte interimar al organizației PSD București. Decizia Gabrielei Firea vine cu câteva minute înainte de începerea ședinței CEx, unde ar urma să fie demisă din toate funcțiile de conducere din PSD.

UPDATE: "Românii care ne urmăresc acum știu că cel mai important e să fim oameni și apoi oameni politici. Este regretabil că încă de pe acum știm ce se va întâmpla în ședință și acesta nu a început. Am văzut de aseară toate știrile și am văzut ce măsură s-a decis, nu este democratic ca înainte de CEx convovat că se dezbată. Eu vreau să fac doar o scurtă declarație și restul după ce voi afla ședință", a declarat Gabriela Firea înainte de CEx.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni urmând să discute activitatea ministerelor, remanierea guvernamentală, noi numiri pe funcţii în interiorul partidului, dar şi eventuale sancţiuni împotriva Gabrielei Firea.

Liderii judeţeni apropiaţi de Liviu Dragnea s-au adunat duminică seara la Parlament, pentru o întâlnire informală în care au discutat posibilele remanieri din Guvernul Dăncilă, dar şi soarta Gabrielei Firea.

Primarul general al Capitalei nu trebuie să-și facă probleme doar din cauza vremii și a efectelor pe care aceasta le are în București, ci și pentru viitorul său politic. Aseară, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a băgat în ședință pe greii partidului și, potrivit unor surse, s-ar fi decis să nu o excludă pe Gabriela Firea din PSD, ci să-i retragă sprijinul politic. În plus, aceasta ar urma să-și piardă și toate funcțiile deținute în partid.

Astfel, Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, ar urma să preia funcția de președinte interimar al organizației de București, dar și pe cea de președinte al PSD Ilfov.

Mai mult, acesta îi va lua locul și ca vicepreședinte al partidului la nivel național. Potrivit surselor citate, deși Firea a fost aleasă de congres în această funcție, o poate pierde la propunerea președintelui partidului, adică a lui Liviu Dragnea.

Despre remanieri nu s-ar fi discutat în ședința de seara trecută. În schimb, ar fi fost decise și alte schimbări la nivelul conducerii partidului. Daniel Florea ar urma să preia de la Codrin Ștefănescu funcția de secretar general adjunct al PSD, iar Ștefănescu va fi noul secretar general al partidului, în locul lui Marian Neacșu.

O nouă ședință a liderilor PSD va avea loc în această dimineață, la ora 10, în biroul lui Liviu Dragnea, mai spun sursele citate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ