Gafă uriaşă la Campionatul Mondial. Ce au dezvăluit din greşeală responsabilii cu securitatea competiţiei

| 25 iun, 2014

O imagine aparuta in presa braziliana a facut inconjurul lumii dupa ce un cititor a descoperit in ea parola de la reteaua wireless a centrului de securitate de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Gafa ii apartine unui fotograf al politiei federale din Brazilia, care a realizat ilustratiile pentru un reportaj despre masurile de securitate luate cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal din aceasta tara.

Intr-una din imagini, realizata in centrul de securitate care a costat cateva milioane de dolari, se poate vedea insa foarte clar pe un monitor parola de la reteaua wireless a centrului. Iar fotografia a aparut apoi in ziarul Correio Braziliense fara ca vreunul din responsabilii cu securitatea Campionatului Mondial sa isi dea seama de problema.

Imaginea a fost postata pe Twitter de un blogger canadian pe 23 iunie. Pana acum a strans peste 2.500 de retweet-uri de la utilizatori uimiti ca centrul de securitate al CM din Brazilia nu a fost in stare sa-si securizeze nici macar parola de la reteaua wireless.

In plus, aceasta nici nu ar fi fost foarte dificil de ghicit pentru hackeri: era b5a2112014, adica Brazilia in leet speak (procedeul care consta in inlocuirea literelor cu cifre care arata asemanator pentru a face un mesaj mai misterios). In februarie, responsabilii cu securitatea SuperBowl au facut o gafa similara, afisand parola de la wireless pe un monitor suprins intr-o fotografie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ