Durian


Mulţi spun că este cel mai urât mirositor aliment din lume. Durian creşte în copacii cu acelaşi nume în Asia de Sud, cu toate că este originar din zona Indoneziei, Malaeziei şi Bruneiului, potrivit foodstory.ro. Durian are o formă rotundă şi este acoperit cu spini.

Pasta de durian este densă, galben-portocalie şi are un gust dulce, apreciat de cei obişnuiţi să consume des acest fruct.

Ackee


Provine din zona de est a Africii, însă a fost importat şi cultivat în Jamaica, motiv pentru care este considerat fructul specific al acestei ţări. De asemenea, este des întâlnit în bucătăria caraibiană.

Rambutan


Se găseşte din belşug în Malaezia şi este un fruct foarte moale, cu toate că aspectul ar putea spune exact contrariul despre el. Are un gust dulceag, asemănător strugurilor copţi. Se mănâncă şi în Australia şi în ţările din America Centrală, fiind adăugat în salate ori cocktailuri.

Jabuticaba


Este un pom din America de Sud ale cărui fructe cresc direct pe trunchi. Acestea sunt ca nişte struguri, motiv pentru care sunt şi folosite pentru vin.

Jackfruit


Este fructul naţional din Bangladesh şi a fost cultivat în India acum 6.000 de ani. Conţinutul de consistenţa untului este bogat în fibre. Poate creşte la fel de mare ca un pepene.

Aguaje


Provine din Jungla Amazoniană şi este o sursă excelentă de vitaminele A şi C. De asemenea, pulpa este folosită pentru tratarea arsurilor.

În urma fermentării, produce un vin exotic delicios. Se spune că acest frcut este motivul pentru care sud-americanele au o siluetă de invidiat. Aguaje conţine fitoestrogeni, adică estrogeni produşi de natură, care accentuează trăsăturile feminine şi menţin sănătatea părului, a unghiilor şi a pielii.