Gândul.info învie necuvântătoarele din Parlamentul European

| 08 dec, 2013

Cotidianul Gândul a fost în ultimul an de zile unul dintre principalii apărători mediatici ai românilor care au devenit pe nedrept la Londra ținta unor campanii xenofobe.

Ziarul a abordat în nenumărate rânduri subiectul, încercând chiar să ducă propriile campanii de presă pentru a convinge decidenții de la Londra și opinia publică britanică de faptul că românii nu reprezintă nicidecum o amenințare.De la un punct încolo însă, Gândul a început să își transforme articolele pe subiect într-un pretext de campanie mascată împotriva PSD. Iar ultimul exemplu în acest sens poate fi găsit chiar în ediția de sâmbătă a cotidianului.

Sub titlul Europarlamentarii români în faţa politicii anti-români de la Londra: „Asistăm la o retorică isterică şi nejustificată. Să nu credeţi că doar la noi politica arată cum arată”, Gândul face o trecere în revistă a demersurilor prin care europarlamentarii români ”au încercat să ia atitudine în faţa retoricii anti-imigraţie promovate în Marea Britanie, în special de partidul eurosceptic UKIP, dar mai nou şi la nivelul Guvernului conservator, prin vocea premierului David Cameron”. Numai că...surpriză: din această trecere în revistă lipsesc în mod suspect orice referiri la acțiunile europarlamentarilor social-democrați. Ba, mai mult, încă din deschiderea articolului ni se spune că aceștia sunt chipurile mai ”rezervați”, ”nerepezindu-se să atace simple vorbe aruncate la Londra într-un context puternic încărcat electoral” și că adevărata luptă ar fi dus-o democrat-liberalii, care au încercat să provoace o dezbatere în plenul Parlamentului, astfel încât să obțină şi punctul de vedere al Comisiei Europene.

Și articolul continuă în același mod profund părtinitor. Cătălin Ivan spre exemplu, este citat doar pasager, cu un comentariu făcut într-o conferință de presă, care făcea trimitere la posibilitatea ca neridicarea restricțiilor privind accesul românilor pe piața Muncii din Marea Britanie să ducă la infringement din partea Comisiei. Nimic în schimb despre scrisoarea lui Călălin Ivan către Daily Express, în care cerea publicației să renunțe la campania împotriva migrării românilor şi bulgarilor. Sub tăcere este trecută și scrisoarea adresată, împreună cu Corin Crețu, premierului britanic David Cameron, cu privire la modul agresiv şi populist în care este tratată perspectiva eliminării restricţiilor pe piaţa muncii în Marea Britanie.

Nici Daciana Sârbu nu beneficiază de un tratament diferit, Gândul nefăcând nici măcar o singură trimitere la articolul publicat în The Parliament în cadrul căruia eurodeputata cerea "un apel guvernamental ferm ca politicienii şi presa britanică să înceteze atacurile xenofobe, să-i respecte pe români şi să respecte legile europene". În sfârșit, deși atât Ministerul de Externe, cât și premierul Victor Ponta au transmis mesaje repetate cât se poate de ferme pe acest subiect, Gândul alege să le ignore complet, concentrându-și materialul asupra unor europarlamentari democrat-liberali care nu s-au remarcat în mod practic prin nimic în lupta împotriva campaniilor anti-imigrație și a discursurilor rasiste practicate de unii dintre politicieanii de la Londra.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ