Găteşti CHIFTELE? Iată ce nu ştiai despre acest preparat

| 09 ian, 2014

Carnea tocată din chiftele conţine grăsime care se oxidează uşor prin prăjire, generând substanţe cancerigene. În afara crizelor hepato-biliare pe care leprovoacă, accelerează apariţia dislipidemiilor, aterosclerozei, obezităţii şi bolilor cardio-vasculare.

Carnea nu trebuie să lipsească dintr-o dietă corectă, deoarece este principala sursă de proteine de calitatea I, conţine toţi aminoacizii esenţiali, vitaminele B şi D, minerale (fier, zinc, seleniu, crom, cupru) şi grăsimi.

Este în acelaşi timp principala sursă de fier a organismului, de care acesta are nevoie zilnic într-o proporţie de 8-15 mg pentru oxigenarea şi hrănirea tuturor celulelor, cât şi pentru acoperirea pierderilor în cazul sângerărilor sau al hemoragiilor.

Nu toate tipurile de carne au acelaşi conţinut de fier. Carnea mai închisă la culoare, în special ficatul şi splina, are o concentraţie mai mare de fier, iar pulpele de pui şi de curcan conţin de trei ori mai mult fier decât pieptul. În acelaşi timp, consumul de carne accelerează metabolismul fiind o sursă de calorii negative.

Adică nu numai că nu îngraşă, dar generează un consum enegetic suplimentar din partea organismului. La cealaltă extremă se află grăsimea care nu solicită deloc metabolismul. Prin conţinutul de proteine, vitamine din grupul B şi minerale, asigură buna funcţionare a sistemului nervos, conferind vigoare psihică şi tonus cerebral.

 

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 apr, 2014
maria angela
hai mai lasati mai prostiile chiar totul este daunator sanatati ???si daca ar fi real dati o solutie romanilor ce mai poate consuma sa moara din cauza alimentelor nu din cauza saraciei !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ