Gazdă bună, Dilma Rousseff nu va ţine nici cu Argentina, nici cu Germania în finala CM 2014

| 12 iul, 2014

Dilma Rousseff a declarat vineri că, în calitate de şefă a statului amfitrion al Campionatului Mondial de Fotbal, se vede obligată să fie 'fair play', motiv pentru care nu va ţine nici cu Argentina, nici cu Germania, care-şi vor disputa duminică finala, informează EFE.

'Trebuie să fiu absolut neutră', a explicat Rousseff la o întâlnire cu corespondenţii străini în Brazilia, care a avut loc la Palatul Alvorada, reşedinţa sa oficială din capitala federală.

Deşi ziariştii au încercat în fel şi chip să-i smulgă o mărturisire, Rousseff nu s-a lăsat păcălită şi nu a dat niciun indiciu cu privire la preferinţele sale într-o finală de la care va lipsi Brazilia, eliminată de Germania după un 7-1 usturător în semifinale. 

Conştientă că rivalitatea istorică dintre Argentina şi Brazilia i-a făcut pe mulţi brazilieni să ţină cu Germania, Rousseff şi-a exprimat speranţa că va fi înţeleasă de compatrioţii săi dacă duminică se va vedea nevoită să înmâneze Cupa căpitanului 'albiceleste', Lionel Messi.

'Brazilienii sunt foarte maturi şi ştiu că avem aceeaşi obligaţie cu toate echipele', a declarat şefa statului brazilian, care va asista la meciul de pe stadionul Maracaná împreună cu cancelarul german Angela Merkel şi cu alţi zece şefi de stat. Rousseff a explicat totodată că şefa statului argentinian, Cristina Fernández, i-a scris 'o scrisoare plină de atenţie' în care şi-a cerut scuze că nu poate veni să vadă finala, deoarece suferă de o faringo-laringită acută severă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ