Gelu Diaconu, ANAF: Nu dorim să politizăm activitatea instituţiei, dar informaţiile trebuie prezentate corect

| 05 mar, 15:58

"Nu dorim sa politizam activitatea institutiei, dar informatiile trebuie prezentate corect, fara a fi denaturate" a declarat joi pentru HotNews.ro presedintele ANAF Gelu Stefan Diaconu, imediat dupa ce co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca ANAF "le face cadou condamnatilor sume extrem de importante".

In cateva zile vom prezenta un raport detaliat care va contine exemple relevante cu privire la cauzele ce au condus la un grad scazut de recuperare a prejudiciilor, astfel incat opinia publica sa fie informata corect in legatura cu vinovatia fiecaruia, a mai spus joi Diaconu.

"Primim spre recuperare in 2014 sentinte date in 2008, interval de timp in care bunurile pe care trebuie sa le recuperam si valorificam sunt vandute si ras-vandute. Avem apoi instrumentari de dosare cu autori necunoscuti sau firme fantoma care se infiinteaza, dau o teapa statului si dispar. Degeaba avem hotarari judecatoresti, daca bunurile nu mai pot fi valorificate. Se dispune insa confiscarea si in astfel de cazuri, iar sumele se adauga la totalul de recuperat despre care vorbim. Exista chiar si situatii in care bunurile mobile sau imobile ce urmeaza a fi valorificate prin licitatie sa nu prezinte niciun fel de interes chiar si in conditiile in care pretul de pornire este diminuat cu 50%. Daca un imobil care acum  10 ani valora 100.000 de euro, azi poate ca el valoreaza 50.000 de euro, daca reusim sa-l vindem. Caz in care suntem acuzati ca am recuperat doar 50% din prejudiciu, mai spune seful Fiscului.
CITEŞTE ŞI Alina Gorghiu: ANAF face cadou condamnaților pentru fapte de corupție sume extrem de importante

Aceste lucruri au facut obiectul  informarilor repetate pe care le-am transmis autoritatilor centrale care se ocupa de aceasta problema. Nu sunt de azi de ieri si nu sunt un secret pentru cei care trebuie sa aiba aceste informatii. 

Pentru cresterea gradului de recuperare a prejudiciului, vom infiinta o baza de date la nivel national, dar si o aplicatie informatica care sa gestioneze aceasta baza de date, urmarind stadiul executarii fiecarui titlu de creanta/hotarare definitiva, astfel incat sa stim "la centru" tot ce se intampla in teritoriu si unde apar probleme.

De asemenea, de la 1 iulie va deveni operationala o structura administrativa dedicate la nivel national, formata din specialisti care sa se ocupe exclusiv de monitorizarea si coordonarea actiunilor de recuperare a prejudiciilor, aceasta structura urmand a avea servicii teritoriale de coordonare la nivelul fiecarei directii regionale, a mai precizat seful ANAF.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ