Geoană: România trebuie să obţină un portofoliu în CE cu o greutate cât mai mare

| 26 mai, 2014

Senatorul PSD Mircea Geoană transmite, într-o scrisoare deschisă adresată celor 32 de europarlamentari aleşi, că este nevoie de efortul lor comun pentru ca 'vocea României' să aibă o greutate cât mai mare în cadrul negocierilor care urmează să se poarte pentru alcătuirea viitoarei Comisii Europene.

"Chiar dacă reprezentanţii Alianţei PSD-UNPR-PC sunt cei mai numeroşi în grupul europarlamentarilor români, sarcina negocierilor pentru portofoliul de comisar european care va reveni României nu poate cădea doar pe umerii lor (...). Este nevoie şi de efortul europarlamentarilor afiliaţi celorlalte familii politice europene pentru ca vocea noastră, vocea României, să aibă o greutate cât mai mare în cadrul negocierilor care urmează să se poarte pentru alcătuirea viitoarei Comisii Europene. În caz contrar, riscăm să ratăm oportunitatea de a deveni, în sfârşit, co-autori ai proiectului european şi nu doar spectatori marginalizaţi", precizează Mircea Geoană într-un comunicat.

Potrivit senatorului social-democrat, chiar dacă atenţia publică este îndreptată cu preponderenţă către negocierile pentru şefia Comisiei Europene, nu trebuie scăpată din vedere miza uriaşă pe care o are pentru România faptul că tot acum se joacă şi repartizarea portofoliilor în viitorul Executiv al Uniunii Europene sau funcţiile de conducere şi influenţă la nivelul Parlamentului European.

"Avem nevoie de o strategie inteligentă prin care România să obţină un portofoliu cu o greutate cât mai mare. Stimaţi europarlamentari români, uitaţi de interesele politice particulare ale formaţiunilor din care faceţi parte sau ale familiilor politice europene la care sunteţi afiliaţi. Trebuie să jucaţi pentru România, pentru cetăţenii care v-au acordat voturile', se mai afirmă în comunicatul semnat de senatorul PSD.

Tag-uri: Mircea Geoană
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ