Geoană şi Vanghelie – decizia PSD de a-i arunca la pubelă a fost corectă

| 23 mar, 18:09

Mircea Geoană, preşedintele partidului fantomă PSR, a confirmat public că există negocieri cu liderii PNL pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare. O altă piesă de valoare a acestui nou angrenaj a fost scoasă din uz, de justiţie. Evident, este vorba de Marian Vanghelie.

Despre decizia de a-i exclude pe cei doi din partid imediat după alegerile prezidenţiale putem spune acum că a fost corectă. DNA ajută în mare măsură publicul să îşi dea seama că loialităţile lui Vanghelie erau de mult puse în serviciul regimului Băsescu. Finanţarea campaniei lui EBA este o dovadă concludentă în acest sens. În acelaşi timp, comportamentul lui Geoană de astăzi confirmă, fără doar şi poate, că eternul perdant în faţa lui Băsescu reprezenta un element fără viitor în PSD. Negocierile pe care acesta le poartă în numele unui partid inexistent cu Predoiu şi Atanasiu pune punctul pe i: Geoană este pregătit să dinamiteze stânga din România pentru interesul îngust de a ajunge la butoane.

Invitaţiile recente adresate cu miere către parlamentarii PSD de Mircea Geoană spun o poveste mult mai complexă. Geoană era şi este încă pregătit să oprească o guvernare eficientă, de stânga pentru a o înlocui cu cei pe care i-a văzut o ţară întreagă că au distrus orice urmă de echitate şi incluziune socială în România anului 2010.

Geoană nu a crezut în PSD nici după 2009, moment în care a ieşit cu atacuri directe la noul preşedinte de atunci şi actualul preşedinte de partid Victor Ponta. Geoană nu a crezut în PSD nici ulterior, când circulau zvonuri că va candida ca independent la prezidenţiale. Singurul impediment fiind unul de ordin financiar, se pare. Geoană din nou nu crede în PSD, care este acum un partid cu 3 ani de guvernare bună în România şi cu rezultate mult mai bune la alegeri decât era în 2009.

Mircea Geoană are o tendinţă naturală de a se îndepărta de PSD, iar faptul că nu a reuşit să câştige pentru această formaţiune nici o rundă de alegeri din 2005 şi până în 2009 spune multe.

Geoană vrea să o facă cu liberalii

Obiectivul declarat al lui Geoană este să obţină sprijin pentru a face o alianţă cu PNL-ul populat de pedelişti (coincidental duşmanii de moarte ai pesediştilor). Pedeliştii marcaţi iremediabil de Băsescu şi gaşca sunt acum familia adoptivă a lui Mircea Geoană. Cine se află în jurul lui Geoană? Nimeni. După plecarea lui Vanghelie în arest, micuţul nucleu de oameni, 15 la număr, care ar fi putut să facă o disidenţă parlamentară, s-a dezintegrat.

PNL nu are nevoie de Geoană, Mircea Geoană are nevoie de PDL. Apariţiile publice ale fostului preşedinte PSD sunt dovada clară şi pertinentă a lipsei de potenţă parlamentară a acestuia şi a grupului pe care pretinde că îl coordonează. Din acest punct şi până la a forţa o schimbare de garnitură guvernamentală prin moţiune de cenzură este cale lungă.

Problema lui Geoană este că nu se poate stabili într-un pol de putere nici în interiorul partidului (care l-a catapultat afară anul trecut) nici în afara PSD.

În tot acest timp, Victor Ponta se consolidează la conducerea PSD, ştiind că este singurul care are cum să ducă partidul mai departe, dar mai important este că fiecare apariţie publică a lui Geoană îi întăreşte lui Ponta poziţia în partid, pentru că toţi membrii PSD văd cum Geoană se duce cu braţele deschise către cei pe care în urmă cu mai puţin de 4 luni îi numea duşmani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mar, 09:10
cantautor
Tariceanu conduce si el un partid fantoma.
nu apare in registrul partidelor politice,insa este la guvernare
deci se poate negocia si cu fantomele...
Vanghelie este urmarit penal,a ajuns zici tu, la pubela...
pubela este insa mare,mai au loc si:Sova,Sarbu,Valcov etc
ei cand vor fi aruncati?
sau vor fi aparati?
despre PONTA,purtatorul de cuvant al lui Geoana,care a votat in primul tur cu altcineva,ce se mai poate spune...
te cuprinde asa o mare scarba...
25 mar, 12:30
Daciada Sarbu
cu Sova,Valcov,nu mergem la pubela...
mergem la seifurile cu lingouri de aur..
doar ei au cheile
decizia este corecta
hai PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ