George Maior, convorbire cu şeful CIA. Despre ce au discutat

| 03 mar, 16:55

George Maior, fostul director al SRI, a avut o convorbire telefonică cu directorul CIA, John Brennan, care a ţinut să-i mulţumească pentru contribuţia deosebita la dezvoltarea între CIA şi SRI în domeniul informaţiilor.

Citeşte şi: Eduard Hellvig, noul şef SRI. Discursul de la depunerea jurământului

Fostul șef al SRI a fost contactat telefonic de către John Brennan, ocazie cu care șeful CIA a apreciat contribuția lui Maior la consolidarea parteneriatului cu SUA în domeniul strategic al informațiilor în interesul securității naționale a ambelor state și al securității regionale și internaționale, relatează Agerpres.

La rândul său, Maior i-a mulțumit lui John Brennan pentru implicarea sa în evoluția relațiilor operative dintre cele două servicii și l-a asigurat că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta și cu noul director al SRI, Eduard Hellvig, parteneriatul dintre cele două instituții va continua la nivelul calitativ informațional și operațional la care a ajuns și că acesta va constitui o prioritate pentru politica de securitate a României.

Totodată, Maior a subliniat importanța cooperării dintre România și SUA, mai ales în actualul context strategic internațional și regional, ''extrem de complex și tensionat'', mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Eduard Hellvig despre schimbarea din funcţie a lui Florian Coldea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ