George Maior, SRI: Sunt pentru exploatarea gazelor de şist

| 28 iul, 2014

Directorul SRI, George Maior, a declarat că este în favoarea continuării proiectului privind exploatarea gazelor de şist. Maior a subliniat că în acest caz au existat influenţe externe foarte pregnante pe care statul român încearcă să le contracareze.

"Este vorba de o îngrijorare a unui segment al populaţiei, manifestare firească, din zona ecologistă, care îşi pune întrebări, care doreşte răspunsuri care trebuie date mai bine de la stat, ceea ce nu se întâmplă totdeauna, acesta generează o dezbatere care e fertilă până la urmă pentru noi toţi. Există fără îndoială şi influenţe externe mult mai pregnante, de exemplu ele s-au manifestat în Bulgaria unde compania Chevron a şi părăsit ideea de a continua cu explorările în acest stat, există ramificaţii şi la noi, mai mult sau mai puţin subtile, cunoaştem această parte mai perversă, mai nocivă, a unor acţiuni de influenţă externă, încercăm să o contracarăm", a declarat şeful SRI, conform Agerpres.

Citeşte şi: Chevron a încheiat explorarea gazelor de şist la Pungeşti

Directorul SRI a declarat că este în favoarea continuării explorării gazelor de şist, dar nu este un fan al acestora.

"Nu sunt fan al gazelor de şist, dar nici nu pot să închid ochii când există potenţial pe această dimensiune nouă, globală, pe teritoriul României, să închidem ochii, să nu discutăm, să nu încercăm să aflăm ce avem în subsol şi să luăm, atunci când e momentul, decizia optimă din punct de vedere economic, ecologic, strategic pentru statul român dacă să continuăm sau nu. Eu aş fi în favoarea continuării şi să încercăm să ne gândim într-o perspectivă mai amplă de timp, ceea ce e rar la noi, adică 20- 30 de ani, când resursele convenţionale se vor epuiza chiar în zone semnificative", a spus Maior într-un interviu pentru Adevărul.

Citeşte şi: Independenţa energetică a României în contextul crizei ruso-ucrainene

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ