George Scutaru, consilier pentru securitate naţională, eliberat din funcţie. Cine este Ion Oprişor, înlocuitorul său

| 06 mar, 13:41

George Scutaru, consilier prezidenţial pentru securitate naţională, a fost eliberat vineri din funcţie, prin decret prezidenţial semnat de Klaus Iohannis. În locul său a fost numit generalul Ion Oprişor.

Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 martie a.c., următoarele decrete:
• Decret pentru eliberarea din funcția de consilier prezidenţial pentru securitate națională a domnului Adrian-George Scutaru;
• Decret pentru numirea în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a domnului Ion Oprișor."

Citeşte şi: EXCLUSIV! PEPINIERĂ pentru FUNCŢII ÎNALTE: ce trebuie să faci ca să ajungi şef la SRI ca Eduard Hellvig

Numele lui George Scutaru a fost vehiculat pentru şefia SIE, post rămas vacant după demisia lui Teodor Meleşcanu, care a candidat la prezidenţiale în 2014.

George Scutaru are trei mandate de deputat, a fost liderul grupului liberal în Camera Deputaţilor. Multe dintre iniţiativele legislative care poartă şi semnătura sa au legătură cu domeniile apărării, siguranţei nmaţionale, armata sau relaţia cu NATO.

De altfel, el face parte dintr-un grup de 7-8 parlamentari, printre care şi actualul şef al SRI, Eduard Hellvig, care în mandatul 2004-2008 au făcut parte din Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor şi au semnat în comun o serie de iniţiative legislative cu aplicare în domeniile apărării şi securităţii naţionale. Ulterior, membrii comisiei respective au ajuns să ocupe funcţii cheie în stat: Hellvig - şef SRI, Marian Săniuţă - ministru de Interne, Mihai Stănişoară - ministru Apărării.

Citeşte şi: Eduard Hellvig a DEZVĂLUIT planul comun al SRI şi FBI

Cine este este Ion Oprişor

Înlocuitorul lui George Scutaru în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională este generalul Ion Oprişor, până acum secretar CSAT.

Potrivit declaraţiei de avere, Ion Oprişor deţine o casă de vacanţă şi un teren în comună argeşeană Recea, un apartament în Bucureşti şi o maşina Honda. El are un cont de 17.500 de euro şi un credit bancar de 36.000 de lei. Oprişor a câştigat în 2013 100.000 de lei de la Administraţia Prezidenţială şi Ministerul Apărării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mar, 08:17
Adam
Munca pe calculator
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ