GESTUL incredibil făcut de MIRCEA BĂSESCU

| 01 apr, 13:22

Mircea Băsescu a declarat magistraţilor că după arestarea lui Sandu Anghel, în 2011, pentru tentativă de omor, câteva dintre rudele sale i-au cerut să le ajute pentru scoaterea acestuia din închisoare. Întrucât nu a dorit să apară speculaţii pe această temă, el a trimis un mail la cabinetul procurorului general, Laura Codruţa Kovesi.

Mircea Băsescu a scris in e-mail că nu doreşte să se interpreteze ca ar face trafic de influenţă în favoarea lui Sandu Anghel, însă nu a primit niciun răspuns, iar tot în perioada respectivă a avut o discuţie pe această temă şi cu şeful Poliţiei Judeţene Constanţa, rămasă tot fără rezultat.

Ca să nu mai fie căutat atât de des de membri familiei Anghel, el le-a sugerat acestora să-l contacteze pe Marian Căpăţână, un apropiat al său, care este din aceeaşi localitate cu ei. Ulterior, a susţinut Mircea Băsescu, el a aflat că Marian Căpăţână a împrumutat de la familia Anghel o sumă de bani pentru a cumpăra societatea Aversa.

În acel moment, Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, a întrerupt declaraţia lui Mircea Băsescu, precizând că tot ceea ce spune acesta este o minciună, judecătoarea atrăgându-i atenţia să nu mai aibă asemenea intervenţii.

Mircea Băsescu a mai spus că membri familiei Anghel, în special Fănica, Izaura şi Florin Anghel, l-au vizitat în continuare, el sfătuindu-i să aibă încredere în justiţie, considerând că dacă Sandu Anghel este nevinovat, aşa cum susţineau rudele, ar fi trebuit să iasă repede din închisoare.

Citeşte şi: MARTOR SURPRIZĂ în procesul dintre Mircea Băsescu şi Bercea Mondial! Cine merge acum pe gheaţă subţire

“Le-am spus să aibă încredere în justiţie, le-am zis să nu încerce să dea bani cuiva că îi vor face mai mult rău lui Bercea şi mi-au promis că aşa vor face, că nu vor da bani nimănui”, a spus Mircea Băsescu.

Ulterior, după condamnarea în primă instanţă a lui Sandu Anghel, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, l-a sunat pe Mircea Băsescu şi i-a cerut suma de 250.000 de euro în caz contrar ameninţându-l că va trimite la televiziuni înregistrări cu acesta.

“El îmi spusese că are înregistrări cu mine şi mi-a zis că e un avocat al tatălui său care i-a promis un milion de euro, dacă îi dă înregistrările să le ducă la televiziuni. Când Florin mi-a spus acest lucru, i-am zis să dea înregistrările avocatului şi să împărţim banii jumătate”, a povestit Mircea Băsescu.

El a continuat, spunând că, după ce a primit mai multe asemenea ameninţări, a povestit totul avocatului firmei sale, iar acesta a făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

“Au avut loc mai multe înregistrări atât la biroul meu, cât şi acasă, dar în niciuna nu s-a confirmat activitatea de şantaj şi cazul a fost închis”, a precizat Mircea Băsescu.

Pentru că ameninţările au continuat şi după condamnarea definitivă a lui Sandu Anghel, Mircea Băsescu a făcut o nouă plângere, de această dată la DNA Constanţa, care a organizat flagrantul din 29 mai 2014.

Băsescu a mai afirmat că nu a luat bani de la familia Anghel şi nici nu a intervenit la vreun magistrat pentru scoaterea din închisoare a lui Sandu Anghel.

“Nu am primit niciun leu. Nu am promis vreunuia dintre ei că vorbesc cu vreun procuror, judecător, poliţist ca să fie eliberat Sandu Anghel. Prin Craiova şi Slatina am trecut de două ori în drum spre Porţile de Fier, nu ştiu pe nimeni acolo, prin urmare nici judecători”, a mai spus Băsescu.

Citeşte şi: 200 de mii de EURO pentru curăţenia DNA

El a susţinut că ţinta acestui scandal nu a reprezentat-o el, ci fratele său, Traian Băsescu.

“Sunt o persoană cunoscută în Constanţa, eram fratele preşedintelui şi din ceea ce îmi spusese Florin interesul nu îl reprezentam eu, ci compromiterea fratelui meu, a preşedintelui României”, a declarat Mircea Băsescu.

Iniţial, la sugestia avocatului său, Mircea Băsescu nu a dorit să răspundă la întrebările adresate de avocaţii inculpaţilor, apoi a acceptat în semn de respect faţă de instanţă, potrivit spuselor sale. Totuşi, la un moment dat, Mircea Băsescu a refuzat să mai răspundă întrebărilor care îi erau adresate de avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, care nu aveau legătură cu cauza de şantaj, obiectul acestui dosar.

Judecătoarea i-a atras atenţia acestuia că avocaţii pot întreba orice şi că nu va tolera un asemenea comportament, la următoarea abatere urmând să-l sancţioneze. Astfel, Mircea Băsescu şi-a cerut scuze, iar Pavel Abraham a menţionat că nu înţelege de ce acesta s-a supărat atât timp cât i-a pus întrebări din dosar. În acel moment, Izaura Anghel i-a cerut lui Mircea Băsescu să răspundă la întrebări, fiind însă invitată de judecătoare să părăsească sala câteva minute pentru a se calma. De altfel, atât Izaura cât şi Florin Anghel au intervenit de multe ori în timpul şedinţei, fiind nevoie de intervenţia judecătoarei.

Avocatul Pavel Abraham a mai cerut înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu pentru Marius Constantin, instanţa rămânând în pronunţare.

De asemenea, avocatul Pavel Abraham le-a spus jurnaliştilor, la finalul şedinţei de judecată, că a fost o audiere bună pentru clienţii săi şi că Mircea Băsescu s-a contrazis în anumite aspecte.

“Părerea mea este că a fost o audiere bună în ceea ce ne priveşte pe noi. Lămuririle pe care le-a dat pe baza întrebărilor pe care noi le-am pus cred că sunt edificatoare pentru magistratul judecător în sensul că multe din chestiunile care mai erau îndoielnice s-au clarificat prin poziţia pe care a avut-o chiar şi atunci când a ezitat să dea răspunsuri. Eu zic că şi tăcerea e un răspuns. S-a contrazis în mai multe rânduri, eu am încercat să pun nişte întrebări de corecţie”, a afirmat Pavel Abraham.

El a spus că la următorul termen vor fi depuse înregistrări noi care să confirme că nu a fost vorba de un şantaj.

“Vom aduce noi dovezi, noi înregistrări care să confirme într-adevăr realitatea acesta fără niciun dubiu, că nu este vorba de şantaj, ci a fost vorba de o intervenţie pe care domnul Mircea Băsescu a făcut-o. Vor fi înregistrări noi, aşa am fost asigurat, nu le-am văzut”, a explicat avocatul Abraham.

La rândul său, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a considerat că multe din întrebările adresate clientului său nu au avut legătură cu cauza.

“Nu mi s-a părut că s-a contrazis, mi s-a părut că întrebările care i-au fost adresate nu au avut legătură cu cauza. Tocmai la sfatul meu a refuzat să răspundă la unele întrebări care erau formulate pentru a ajuta într-o altă cauză”, a precizat Nelu Taşcă.

Citeşte şi: TORPILA KOVESI a pus ochii pe un nou deputat VIP: ce le cere parlamentarilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 13:51
liviuioan
--FRATIA MONDIALA--
Cand te bagi in troaca te mananca porcii , mai ales cand e multi si mai apar la televizor . Ar fi interesant de urmarit o secventa cand trei aparatori ai-STATULUI DE DREPT cu drepturi de autor platite la zi ( CTC---cristoiu-turcescu-cartianu ) , incearca sa-l discrediteze pe procurorul IACOBESCU . Restul e poezie .
01 apr, 13:28
Ciprian Bran Stan
Am vazut cateva secvente din inregistrarile filmate ale av.Abraham…
Sunt ravasitor si morbid de penale.
Este realizat 5 D(adica de Dan Varanul,avocatul de la Droguri,Dan S(superimunul),Darius(romanticul din cimitir) si D. Cocos)
Se arata cum Bercea cel mic ascundea 2 saci cu diamante in masina lui Basescu,Pescariu ii lua si ii dadea lui Udrea.
Intr-un cimitir,Bercea Mijlociul lua 100 de tablouri si I le dadea lui Cocos,care le dadea lui Basescu,in campania electorala.
Secventa mai importanta este cand Bercea cel Mare lua niste porcoaie de bani ,le dadea lui Darius si acesta cumpara afise cu Basescu
Aici se termina…apare pe ecran un mesaj de la Ministerul Sanatatii cum ca venise epidemia de gripa aviara.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ