Gheorghe Albu, trezorierul lui Traian Băsescu, dă cărţile pe faţă

| 25 feb, 14:48

Fostul trezorier al campaniei prezidențiale din 2004 a lui Traian Băsescu, Gheorghe Albu, a explicat cum stau lucrurile cu banii negri din conturile PDL, invocați de DNA

Gheorghe Albu, fost trezorier al lui Traian Băsescu, a explicat într-un interviu pentru ştiripesurse cum veneau banii la partid în campaniile electorale.

Albu a fost acuzat de cei implicați în ”Dosarul Microsoft” că ar fi fost cel care primea banii sacoșele cu bani negri în campaniile electorale.

Citeşte şi:  Gabriel Sandu a plătit mai mult decât a declarat oficial Traian Băsescu pentru campania electorală din 2009

Gheorghe Albu: Toată lumea a făcut caz că Albu știe de banii ăia, de banii ceilalți. Nu s-a dovedit nimic! M-au asimilat cu trezorierul, dar eu am fost trezorier doar în 2004, la campania lui Traian Băsescu (...) La PDL există o regulă: cine vrea să dea bani se duce la casierie, asta este regula generală. Nu se pune mâna pe bani, nici nu se pune problema de așa ceva.

De ce se duc oamenii ăștia pe la DNA și zic că au dat bani la partid?

"Ca să scape. Fiecare dintre ei au familie, au copii, nu știu ce e în mintea fiecăruia. E posibil să fi dat bani, e posibil să fi făcut ceva, dar eu răspund strict de ce sunt acuzat și vă spun că eu n-am luat bani. Eu nici nu știam ce bani intră la casierie, ce intra, era bun intrat. Să vină să demonstreze cu acte, fapte nu vorbe.

Citeşte şi: Câți bani a costat campania pentru alegerile prezidențiale și de unde au luat bani partidele

Mulți spun acum că au furat pentru că așa le-a zis Partidul. Declarația asta este halucinantă. Păi cine este, domnule, partidul ăsta? Care partid? L-a pus partidul să fure. Are cineva vreo dovadă pe acte, demonstrabilă că a furat la ordinul partidului?", subliniază Albu.

Gabriel Sandu spune că eram trezorier, că făceam, că dregeam. Păi nu eram, domnule, niciun trezorier. Contractele sunt semnate de mandatarul financiar, ștampilate, plățile sunt semnate de ei, până și gălețile pe care spune că trebuia să le luăm sunt facturate, sunt plătite din fondurile partidului. Nu mă hazardez acum să spun că voi da pe cineva în judecată, dar dacă voi fi chemat pentru explicații voi răspunde strict la acuzațiile care mi se aduc.

Citeşte şi: EXPLOZIV! Lovitură DURĂ pentru Vasile Blaga. Procurorii au DOVEZILE despre BANII NEGRI pentru campania din 2009

"Vă spun cum era pe vremea mea. Mai veneau oameni de afaceri și voiau să contribuie la campanie. Îi trimiteam să ducă banii la casierie, dar nu voiau. Ziceau că dau bani la noi și apar în Monitorul Oficial și dacă noi nu câștigăm îi văd ceilalți. În momentul ăla ne strângeam mâinile și le spuneam la revedere. Mai existau oameni care îți mai puneau la dizpoziție o sală, un loc, dar pe bani nu se punea mâna, era regulă de aur".

Gheorghe Albu: Domnule, chiar am față de prost? Cum vă imaginați că eu arătam cuiva un carnețel cu bani negri. Unu la mână că nu aveam așa ceva, dar și dacă aș fi avut vreodată, chiar eram prost să arăt cuiva acel carnețel. E la mintea cocoșului și asta poate pricepe oricine. Nu eram nebun să țin vreo astfel de contabilitate paralelă, că nu era cazul. Nu existau bani dați cu sacoșa! Iar catastiful cu bani albi, ce interes aveam să-l țin? Banii ăia erau în casierie, toți. De ce să mă fi complicat?

Ce face în prezent Gheorhe Albu

Fostul deputat PDL de Dâmboviţa, Gheorghe Albu, a fost propulsat de PDL în ASF, unde venitul lunar este de aproximativ 25.000 de euro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 10:39
OffedRabe
furosemide allergic reaction
As part of the trial, 318 women were randomly assigned to letrozole monotherapy, 106 to tamoxifen monotherapy, 189 to sequential tamoxifen letrozole and 176 to sequential letrozole tamoxifen lasix vs bumex
23 mar, 05:35
Ana
Gura ta la urechea Domnului . Am vrut sa zic la urechile DNA-ului. Doamne ajuta!
26 feb, 03:19
tyrex
Ce acte vroiai tu sa se faca bai tampitule cand se dadea spaga? Cine era idiot sa faca hartie la asa ceva ? Esti un imbecil si un mincinos ca si stapanul tau, vii acum sa tamaiezi fraierii care te cred. Hai siktir ca stiai de toate mizeriile si hotiile care se faceau tu fiind clar unul din beneficiarii lor. Vrei sa dregi busuiocul acum cind ti se apropie Igantul? Nu tine golanule ai furat si tu ca tot PDL-ul tau de kriminali si banditi notorii. La voi minciuna si hotia e ca si respiratul. La puscarie pe viata cu voi toti si toate averile confiscate firar mama voastra a drakului de nenorociti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ