Gheorghe Nichita: Victor Ponta nu trebuie sacrificat

| 26 noi, 2014

Victor Ponta nu este vinovat pentru pierderea alegerilor prezidenţiale şi prin urmare nu trebuie sacrificat de partid, declară la RFI vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita. El spune însă că după primul tur de scrutin l-ar fi demis imediat pe ministrul de Externe şi ar fi înfiinţat noi secţii de votare în străinătate.

Unde a greşit PSD? "Dacă mă întrebaţi pe mine, da, există o greşeală, pentru că trebuia să fim foarte fermi în acea duminică, după primul tur, mult mai fermi. Şi de ce nu, chiar dacă erau discuţii legate de acea Ordonanţă, poate că nu era rău... bun, acum sunt nuanţe, respectăm legea sau nu respectăm legea. Şi acest val emoţional care s-a creat până la urmă s-a încercat să se creeze şi prin alte teme. A fost tema cu amnistia, cu corupţia. Deci s-a încercat tot timpul să se creeze acest val emoţional împotriva PSD-ului şi din alte teme. El a reuşit mult mai puternic prin ceea ce a fost în diaspora", crede Gheorghe Nichita.

Vicepreşedintele PSD precizează că l-ar fi demis "imediat" pe ministrul de Externe după primul tur al alegerilor prezidenţiale: "Eu atunci aş fi luat poate decizia imediat a demiterii ministrului de Externe, aş fi încercat în două secunde să vedem ce decizii putem să luăm în afară şi aşa mai departe, pentru că nu mai era vorba doar de a respecta legea, era vorba de o solicitare a oamenilor şi de creare a unui val şi atunci ca să nu dau voie acestui val să se creeze, atunci pot să fac aceste lucruri".

Mai multe pe RFI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ