Cine vine în locul lui Cristian Ghinea la Fondurile Europene

| 26 oct, 15:24

Secretarul de stat Dragoș Cristian Dinu ar putea fi desemnat ministru al Fondurilor Europene, după ce Cristian Ghinea și-a înaintat demisia miercuri, au declarat surse oficiale pentru AGERPRES.

UPDATE Dinu a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în luna mai a acestui an.

 

-----

"Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva", a scris Ghinea pe rețeaua de socializare.

Cristian Ghinea demisionează pentru a candida pe listele partidului lui Nicușor Dan la alegerile parlamentare, potrivit unor surse politice.

Nicușor Dan a anunțat că miercuri după-amiază vor fi anunțate numele membrilor Guvernului tehnocrat care se vor înscrie în Uniunea Salvați România.

Ghinea, fost susținător al Monicăi Macovei, a fost propus de premierul Dacian Cioloș ministru al Fondurilor Europene în luna aprilie după demisia Aurei Răducu, a cărei plecare din funcție a fost cerută de către prim-ministru, nemulțumit fiind de activitatea sa.

"Cristian Ghinea, care a înlocuit-o pe Aura Răducu (expert european în fonduri europene), fără să fi lucrat o zi în acest domeniu, este şi el un specialist al contractelor cu statul, de altă factură însă. Cristian Ghinea este un favorit al unei specii particulare de contracte de stat, cele cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Fără nicio competenţă pe zona post sovietică, nici măcar lingvistică, ONG-ul său şi al partenerului său, Ciprian Ciucu, CRPE, e cel prin care MAE a ales să facă politica statului român pe proiectata frontieră iluzorie a NATO, adică în Moldova, Georgia şi Ucraina. (...) Biografia lui Cristian Ghinea este exemplară pentru tipul de „băiat deştept” care a fost selectat să conducă România, indiferent dacă din poziţia de „tehnocrat” sau politician şi indiferent de partid", scria romaniacurata.ro pe 10 octombrie.

Tag-uri: cristian ghinea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ