Gigi Becali face un nou partid. Preoţii vor avea voie să candideze

| 06 dec, 15:58

Gigi Becali a anunţat duminică, la RomâniaTV, că îşi va face un nou partid, Familia Ortodoxă, în care va atrage preoţi şi ierarhi,care să candideze pentru funcţii politice. Iniţiativa lui Becali intră în conflict cu o hotărâre a Sinodului BOR, care le interzice clericilor să facă politică.

Gigi Becali spune că nu va fi preşedintele partidului, ci doar îl va înfiinţa şi va contribui cu notorietatea lui.

"Eu nu am nevoie de nicio funcţie, celebritate nu-mi mai trebuie, tot ce fac e din dragoste, ca să îmbisericim România şi să nu mai poată străinii să conducă România prin fundaţii, ONG-uri anticreştine. Eu nu pot face singur, eu când am spus aceste lucruri m-am bazat pe anumiţi fraţi ai mei în Hristos, oameni ai bisericii, ştie dl Theodorescu la ce mă refer, oameni care-l mărturisesc pe Hristos, oameni cu trăire creştină. Aceşti oameni acum conduc asociaţii creştine, ei sunt, eu numai am luat acordul lor şi am discutat să facem acest partid, ei aşteaptă o binecuvântare de pe muntele Athos", a declarat Becali la RomâniaTV.

Becali mai spune că membrii partidului, care vor fi clerici ortodocşi, vor candida pentru funcţii politice. Omul de afaceri nu a explicat cum va rezolva conflictul dintre ideea sa şi interdicţia pusă de BOR ca preoţii să facă politică activă.

"Ideea cu preoţii să candideze a fost a mea (...) De ce să nu candideze? Şi înalţii ierarhi de ce să nu candideze, de ce să n-avem în parlament 5-6 înalţi ierarhi, să înceapă o şedinţă de parlament cu rugăciune? Dacă e democratic, preoţii nu sunt şi ei oameni? Democratic pot să candideze", a afirmat Becali.

El a anunţat şi cine va conduce partidul.

"Familia Ortodoxă se va numi partidul, pentru că preşedinte va fi Virgil Gheorghiu, care e acum redactor-şef la revista Familia Ortodoxă", a anunţat afaceristul din Pipera.

Citeşte şi: Gigi Becali vrea să construiască un spital modern în Pipera: Am deja planul făcut

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 dec, 21:25
Stick
La atat se limiteaza...
gandirea acestui om. Isi doreste permanent sa iasa in fata si atat stie sa faca...Macar de si-ar lua niste consilieri ( sfetnici, pe intelesul sau...) care sa il consilieze in hotaririle pe care le ia. Gandirea sa e limitata...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ