Ginerele lui Vasile Blaga, arestat 30 de zile pentru evaziune fiscală

| 22 mai, 17:08

Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, a fost arestat vineri pentru 30 de zile de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 600.000 euro.

Decizia nu este definitivă.

Andrei Rudeanu a fost reţinut joi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce în aceeaşi zi au fost efectuate cinci percheziţii la domiciliile şi sediile comerciale ale mai multor persoane din Bucureşti, Deva şi Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. 

Percheziţii au avut loc şi la sediul firmei de pază şi protecţie Axis Corporate Security, deţinută de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori şi dus la audieri.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva, iar ca asociaţi apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) şi Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta îndeplinind şi funcţia de administrator.

Procurorii susţin că din datele şi probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 - 2014, persoanele vizate, printre care şi reprezentanţii firmei de protecţie şi pază, ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor şi probelor administrate în cauză, se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.

Citeşte şi: Ginerele lui Vasile Blaga vrea să înapoieze statului suma de 600.000 euro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ