Glutamatul - otrăvirea lentă a omenirii prin alimentație

| 17 feb, 2014

Codex Alimentarius îşi arata din nou colții, când vine vorba despre “exterminarea lentă” a populației prin mâncare. O altă substanță nocivă, aprobată de Codex, este glutamatul de sodiu. Într-un raport prezentat în anul 2006, în faţa celei mai importante comisii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, “otrăvirea lentă a populaţiei” a devenit o realitate.

Glutamatul monosodic sau E 621 este un potenţiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delikat care conţin până la 15% glutamat monosodic, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc., adică toate prafurile dubioase care promit mâncare bună făcută din nimic.

Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.

Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nicio măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat. În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri.

Această substanță este ascunsă la umbra denumirii de E621 pentru că aşa cer regulamentele. Vă puteţi imagina câţi dintre oamenii obișnuiți ştiu ce înseamnă E621 şi de efecte nocive poate să aibă asupra organismului uman?

Glutamatul de sodiu produce obezitatea

Creșterea în greutate a populației la nivel mondial are ca sursă sigură glutamatul de monosodiu. Potrivit unui studiu efectuat de doi specialişti, F. Bellisle şi M. Monneuse, este nevoie de doar 0,6% din nociva substanța pentru a determina pe oameni să mănânce mai mult şi mai repede. În acest fel 6% din dietă zilnică a unui om este alcătuită din E621. Incredibil,nu? Aceasta înseamnă că la un consum de 2 kilograme de alimente pe zi, un adult introduce în organismul său 12 grame de otravă, care este suficientă pentru a omora pe loc un șobolan de 1 kilogram.

Glutamatul de sodiu este un drog

Glutamatul monosodic (E 621) este un drog şi un neurotrans- miţător. El este întâlnit în mod natural în corpul uman şi este responsabil, alături de alţi nerotransmiţători (că acidul aspartic), de funcţionarea corectă a sistemului nervos. De aceea, pentru o funcţionare corectă a creierului şi a organelor interne, este absolut necesar să existe un nivel echilibrat al concentraţiei acestora în corp.

Toate organele interne din corpul nostru conţin receptori ai glutamatului, adică reacţionează specific la prezenţa glutamatului. Suprastimularea acestor receptori (în creier sau în alte organe) duce la numeroase dezechilibre interne şi la probleme de sănătate care copiază simptomele altor boli (fibromialgie sau aritmie cardiacă, de exemplu), dar continuă să fie greşit diagnosticate de medici (uneori chiar mai mulţi ani) care prescriu adesea medicamente scumpe şi cu o mulţime de efecte secundare periculoase. Nefericitul “gurmand” va constata că are o viaţă mizeră şi că sănătatea lui dă semne de deteriorare galopante.

Glutamatul de sodiu “arde” neuronii

Glutamatul acționează ca un stimulent la nivelul creierului. El păcăleşte întregul organism, mai ales gustul, care pare să fie bun chiar dacă alimentul este stricat sau deteriorat. În acest fel E621 păcăleşte creierul şi stimulează activitatea neuronilor care pe termen lung ajung la distrugere.

Glutamatul de monosodiu distruge sistemul nervos şi creşte consistent riscul de epilepsie, de asemenea el este răspunzător şi pentru derelglarile hormonale şi pentru insulina şi hormonul de creştere, scade puterea de concentrare şi distruge neuronii şi potenţează comportamentul antisocial şi agresiv. Acestea sunt doar unele dintre efectele adverse pe care la produce otrava din mâncare asupra comportamentului uman.

Alte simptome produse de glutamatul de sodiu sunt:

Cardiace: Aritmie , fibrilaţie arterială, tahicardie (palpitaţii), încetinirea inimii ,angină pectorală, creşterea tensiunii, scăderea tensiunii

Gastrointestinale: Diaree , greaţă / vomă , crampe stomacale, colon iritat, hemoroizi, sângerări rectale

Neurologice: Depresie, hiperactivitate, reacţii de furie,migrene, ameţeală, dezechilibru, dezorientare, confuzie mentală, anxietate, atacuri de panică, modificări de comportament, probleme de comportament, atenţie deficitară, letargie, somnolenţă, insomnie, paralizie, sciatică, vorbire inconsistentă, frisoane, pierderi de memorie

Piele: Crăpături, mâncărimi, leziuni bucale, paralizie parţială, uscarea gurii, înţepenirea feţei, înţepenirea limbii, cearcăne sub ochi

Surse ascunse

Datorită nocivităţii sale, producătorii au găsit o altă cale de a introduce glutamatul de monosodiu în alimente. Pentru că foarte multe persoane sus suspicioase atunci când văd E621 pe etichetă produselor, producătorii l-au ascuns mai nou sub denumirea de glutamat de carrageenan, iar conform normelor în vigoare nu este necesară afișarea cantității pe etichetă produselor.

Iată mai jos o listă cu surse ascunse de glutamat. Elementele listei sunt în ordinea descrescătoare a cantităţii de glutamat conţinute:

1. drojdie autolizată

2. caseinat de calciu

3. gelatină

4. proteine hidrolizate

5. caseinat de sodiu

6. extract de drojdie

Alte surse de glutamat: proteine texturate, carrageenan, gumă vegetală, condimente, arome, arome naturale, aromă de carne de pui, aromă de carne de vită, aromă de carne de porc, aromă de fum, bulion, concentrat de roşii, supă de carne, malţ din orz, extract de malţ, aromă de malţ, proteine din lapte, izolat proteic din lapte, concentrat proteic din lapte, proteine din soia, izolat proteic din soia, concentrat proteic din soia, sos de soia ,extract de soia.

Cu toate acestea este foarte greu de determinat în spatele cărei denumiri se afla glutamatul de monosodiu pentru că legislația în vigoare nu interzice folosirea acestei substanțe nocive. Guvernele se fac că nu văd, producătorii găsesc întotdeauna soluţii prin care să-i păcălească pe consumatori şi în acest fel putem spune că suntem martorii, dar şi cimplicii celei mai mari exterminări a populaţiei din istoria omenirii. Glutamatul de monosodiu este un ucigaș silențios care acționează în serie şi care va determina scăderea masivă a populației de pe Terra, scrie efemeride.ro.

Tag-uri: glutamat, otrava
loading...

Ştirile orei

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 2014
mma
Ar trebui sa facem o petitie prin care sa solicitam guvernului interzicerea acestei substante.
17 feb, 2014
harald
1. Glutamatul este substanta care face rosiile de gradina sa fie gustoase. Asdar, nu mai mancati rosii autohtone ci doar de import si fara gust.
2. Acidul glutamic este aminoacidul cu ponderea cea mai mare in orgaanimul uman (in compnenta proteinelor). Dupa cum vedeti, este extrem de toxic.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ