Google celebrează 407 de ani de la naşterea lui Rembrandt

| 15 iul, 2013

Motorul de căutare Google sărbătoreşte, luni, împlinirea a 407 ani de la naşterea pictorului olandez Harmenz Rembrandt van Rijn, considerat unul din cei mai mari pictori din istoria artei.

 

Google sărbătoreşte printr-un Doodle special 407 de ani de la naşterea unuia dintre cei mai mari pictori ai omenirii, Rembrandt van Rijn. Imaginea specială este afişată de Google pe pagina principală şi reprezintă un autoportret al lui Rembrandt.

Olandezul Rembrandt Van Rijn s-a născut pe 15 iulie 1606 la Leiden şi este văzut drept unul dintre cei mai mari pictori din istoria artei. În cariera sa a semnat 600 de picturi, 300 de gravuri şi peste 2.000 de desene, fiind considerat un maestru care s-a făcut recunoscut prin tehnica “clar-obscură” a picturilor sale.

Elie Faure, un mare istoric francez, l-a descris pe Rembrandt ca “singurul pictor care şi-a putut permite să amestece noroiul cu strălucirea ochilor, focul cu cenuşa sau să facă culorile să strălucească proaspăt, ca o floare, pe giulgiul mortuar roz sau bleu deschis.”

Rembrandt şi-a început studiile de pictura in atelierul lui Jacob van Swanenburgh, unde a stat timp de 3 ani, rezultatele remarcabile din acel moment convingandu-i pe parintii sai sa-l trimita sa studieze din 1624 la Amsterdam, in atelierul lui Pieterzoon Lastman.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ