Google revoluționează industria telefonică: Va asigura traduceri în timp real

| 14 ian, 16:18

Google a lansat miercuri o nouă versiune a aplicației sale gratuite de traducere „Google Translate” care transformă smartphone-urile cu sisteme de operare Android și IOS (Apple) în aparate de traducere în timp real.

Traducere instantanee. Cu această versiune evoluată, va fi suficient să îndreptăm smartphone-urile care funcționează cu Android sau Apple spre afișele, meniurile, rețetele sau alte texte în limba franceză, germană, italiană, portugheză, rusă sau spaniolă, pentru a vedea traducerea în engleză.

Funcția permite traducerea instantanee a textelor folosind camera foto a telefonului, facilitând astfel orientarea în spațiu sau realizarea unei comenzi la restaurant, a explicat echipa care a lucrat la noul sistem, într-un mesaj postat pe un blog specializat.

Aplicația funcționează cu sistemul Word Lens Technology, achiziționat de Google în mai anul trecut, când a cumpărat start-up-ul american Quest Visual. Această tehnologie utilizează modul video al camerei foto al telefonului pentru a identifica textele, a le traduce și a le afișa pe ecran, ca și cum ar fi scrise în engleză.

Citeşte şi: Iată ce știe Google despre tine

„Când consultați meniul unui restaurant este foarte practic, puteți îndrepta imediat camera spre ceea ce vreți să comandați”, a declarat Otavio Good, fondatorul Quest Visual, care și-a folosit iPhone-ul pentru a scana și a traduce o rețetă de paste italienești. „Sistemul funcționează independent de internet, fapt ce evită supraîncărcarea benzii operatorului telefonic”, a notat el.

Noua aplicație oferă și o variantă pentru conversație care utilizează recunoașterea vocală și capacitățile de cloud ale Google pentru a traduce dialogul în limbi străine dintre două persoane. În acest caz este însă necesară o conexiune deoarece sistemul are nevoie de capacitățile serverelor Google pentru a asigura traducerea.

Dezvoltatorii speră ca noul serviciu să fie util atât turiștilor care călătoresc în țări străine cât și profesorilor, personalului medical sau poliției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 aug, 21:53
Kepen
Мобильные прокси
Скоростные индивидуальные IPv4 прокси для Авито и социальных сетях динамические
25 iun, 17:56
Kepen
Ротационные мобильные прокси
lte прокси
15 feb, 17:15
Rufusgot
Învățarea Autocadelor
AutoCAD tutoriale video

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ